01. 07. 2022 - 11:55
OPAAAAAAAAAA, VEZNJAK ZA SJAJNOG NAPADAČA: Na pomolu velika...
907
Shares
OPAAAAAAAAAA, VEZNJAK ZA SJAJNOG NAPADAČA: Na pomolu velika razmjena Liverpoola i Juventusa

RABIOT I FIRMINO U GLAVNIM ULOGAMA

OPAAAAAAAAAA, VEZNJAK ZA SJAJNOG NAPADAČA: Na pomolu velika razmjena Liverpoola i Juventusa

01. 07. 2022 - 11:55
0
Shares

Moguće je kako će Adrien Rabiot napustiti Juventus tokom ljeta, a njegov naredni klub mogao bi biti Liverpool.

Ugovor Francuza s Juventusom traje još samo 12 mjeseci. Gotovo sigurnim dolaskom Paula Pogbe u Juventus, Rabiotova budućnost je dovedena u pitanje i vrlo je moguće da će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Britanski mediji objavili su da se unatoč napisima da Liverpool sljedeće godine neće krenuti u potragu za pojačanjem u veznom redu, Adrien Rabiot sada povezuje s transferom na Anfield . U početku je trebao biti dio razmjene s Nabyjem Keitom, ali za klub iz Serije A Gvinejac nije dovoljan.

Calciomercato smatra da bi Juventus u razmjenu za Rabiota želio Roberta Firmina, Brazilca čija je budućnost nakon niza ofanzivnih pojačanja (Luis Diaz, Darwin Nunez op.a) upitna, a kao i Rabiotu i Keiti, njemu također ugovor ističe narednog ljeta.

Ipak, pitanje je šta u slučaju Firmina misle na Anfieldu. Neki mediji smatraju da će tokom ljeta Liverpool Brazilcu ponuditi novi ugovor, a on se tada ima priliku izjasniti želi li ostati ili pak promijeniti sredinu, što je sve češća pojava kada su nogometaši u pitanju, očito zasićeni i željni novih uzbuđenja i izazova.

Što se Rabiota tiče, on je igrao važnu ulogu u timu Massimiliana Allegrija prošle sezone. Odigrao je 45 utakmica u svim takmičenjima i upisao je dvije asistencije. S druge strane, Firmino je na 35 utakmica u dresu Redsa postigao 11 golova uz pet asistencija.

Dolaskom Darwina Nuneza iz Benfice, velike su šanse da će Firminova minutaža biti dodatno limitirana, pa i čak da će ga Redsi htjeti prodati ovog ljeta, posebno zbog toga što ima još samo 12 mjeseci ugovora.

Učitaj još novosti