28. 06. 2022 - 21:36
Rešetao je mreže, ali nije najbolji: Navijači su izabrali...
907
Shares
Rešetao je mreže, ali nije najbolji: Navijači su izabrali drugog za igrača godine, Lewandowski više nije omiljen

Rešetao je mreže, ali nije najbolji: Navijači su izabrali drugog za igrača godine, Lewandowski više nije omiljen

28. 06. 2022 - 21:36
0
Shares

U izboru navijača Bayerna, Robert Lewandowski tek je treći najbolji igrač prošle sezone.

Poljski napadač odlučio je da ne produži ugovor s Bayernom, koji vrijedi do ljeta 2023. godine, te svim silama želi već ovog ljeta put Barcelone. Bayern traži najmanje 60 miliona eura, Katalonci na sve načine žele da završe posao.

Sada kada je obavljeno glasanje navijača u izboru za najboljeg igrača prošle sezone, jasno je da je Lewandowski pao u njihovim očima. Završio je tek na trećem mjestu.

Prvo mjesto pripalo je Thomasu Mulleru, koji je dobio 26 posto glasova. On je sa 22 asistencije bio izuzetno važan za Bavarce na putu do još jedne titule u Bundesligi, ali ipak, stiče se dojam da bi u "normalnim" okolnostima Lewandowski dobio tu nagradu.

Lewi je pripalo 18 posto glasova, dok je ispred njega, a iza Mullera, završio Jamal Musiala sa 19 posto ukupnih glasova.

Robert Lewandowski proglašen je najboljim nogometašem Bayerna ¸u sezoni 2020/2021 s čak 76,8 posto glasova. Napadač poljske reprezentacije nastupio je u 46 utakmica Bayerna u svim takmičenjima u kojima je postigao čak 50 golova i upisao sedam asistencija.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti