28. 06. 2022 - 18:20
List Sport: Pjanić je problem za Barcelonu, pokušat će mu naći...
907
Shares
List Sport: Pjanić je problem za Barcelonu, pokušat će mu naći novi klub pod jednim uslovom

List Sport: Pjanić je problem za Barcelonu, pokušat će mu naći novi klub pod jednim uslovom

28. 06. 2022 - 18:20
0
Shares

Barcelona uskoro počinje pripreme za novu sezonu, a na prvom treningu Katalonaca pojavit će se i Miralem Pjanić koji se vraća na Nou Camp nakon posudbe u Bešiktašu. Ipak, njegov status je još uvijek neriješen i mogao bi predstavljati problem za španski klub.

Još ranije su mediji bliski Barceloni objavili da će se Pjanić pojaviti 4. jula na prozivici i završiti predsezonu s Barcom, te će prije kraja prijelaznog roka procijeniti sve prijedloge koje ima na stolu i odlučiti o nastavku karijere.

Kako analizira katalonski list Sport, Pjanićeva situacija je veoma komplikovana zbog nedostatka interesovanja klubova. U aprilu je napunio 32 godine i Barca ga pokušava na sve načine prodati, ali to nije nimalo lako.

Plata našeg nogometaša također je velika "omča" oko vrata za Barcelonu. Na godišnjem nivou iznosi 7,5 miliona eura i Blaugrana će dati sve od sebe kako bi Pjaniću pronašla novi klub, makar to bila i posudba, ali samo pod jednim uslovom.

Naime, Barcelona želi da se potencijalni Pjanićev klub obaveže i preuzme barem dio njegove velike plate, ali to će biti jako teško.

Pjanić koji je bio na posudbi u Bešiktašu je prošle sezone u dresu turskog tima odigrao 26 utakmice u kojima je upisao četiri asistencije.

Učitaj još novosti