28. 06. 2022 - 08:34
OPAAAAA, KASNO SINOĆ POSTIGNUT DOGOVOR: Manchester City...
907
Shares
OPAAAAA, KASNO SINOĆ POSTIGNUT DOGOVOR: Manchester City dogovorio dolazak trećeg novajlije, njega niko od insajdera nije spominjao, a sjajan je!

STEFAN ORTEGA

OPAAAAA, KASNO SINOĆ POSTIGNUT DOGOVOR: Manchester City dogovorio dolazak trećeg novajlije, njega niko od insajdera nije spominjao, a sjajan je!

28. 06. 2022 - 08:34
0
Shares

Manchester City je osigurao dovođenje i trećeg pojačanja za narednu sezonu, a u pitanju je ime koje je sve iznenadilo. Iz Arminije Bielefeld dolazi Stefan Ortega.

Nakon dva sjajna napadača, na red je došao i golman. City je doveo Erlinga Haalanda, a iz River Platea će se ekipi priključiti talentovani Julian Alvarez koji je kupljen tokom zime, ali je ostavljen na posudbi u argentinskom klubu i sada će konačno zaigrati pod Pepom Guardiolom.

Kasno sinoć Manchester City je završio i treće pojačanje za narednu sezonu, a u pitanju je golman Arminije Bielefeld Stefan Ortega.

Riječ je o njemačkom čuvaru mreže koji je s Arminijom ispao u 2. Bundesligu pošto je prošle sezone završio na pretposljednjem mjestu. Ovaj transfer mnoge je iznenadio, ali u Cityju računaju da bi mogao biti idealna opcija kao pomoć Edersonu.

Ortega (26) branio je za juniorsku reprezentaciju Njemačke, a ima i špansko državljanstvo zbog porijekla roditelja. Bielefeld mu je matični klub, a još je branio i za Munchen 1860.
U City Ortega stiže kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Arminijom, tako da Građani neće platiti obeštećenje za njegove usluge.

Ugledni novinar Fabrizio Romano saopćio je kako je postignut potpuni dogovor dvije strane i golman se već oprostio od navijača njemačkog kluba. Pep Guardiola i ekipa rade na tome da pronađu soluciju za sadašnjeg rezervnog golmana Zacka Steffena koji smatra da zaslužuje biti prvi golman na nekom drugom mjestu.

Učitaj još novosti