27. 06. 2022 - 21:43
Đoković nakon povijesnog uspjeha: Ajmo i po stotu pobjedu
907
Shares
Đoković nakon povijesnog uspjeha: Ajmo i po stotu pobjedu

WIMBLEDON

Đoković nakon povijesnog uspjeha: Ajmo i po stotu pobjedu

27. 06. 2022 - 21:43
0
Shares

Novak Đoković pobijedio je Južnokorejca Kwona 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 u prvom kolu Wimbledona i tako uspješno krenuo u obranu titule. Đoković je do trijumfa došao uz više problema nego što se očekivalo protiv 82. tenisera svijeta, koji nije poznat po naročito dobroj igri na travnatoj podlozi.

Nakon meča ponovno je odao priznaje važnosti turnira u Wimbledonu: "Dobar dan svima, hvala što ste došli. Rekao sam ovo već par puta, ovaj teren je poseban za mene i uvijek sam sanjao da ovdje pobjeđujem. Svi snovi su mi se ostvarili ovdje i stvarno mi je čast i privilegija da opet igram na Centralnom terenu."

Nije zaobišao ni protivnika: "Čestitam Kwonu što je igrao baš stvarno kvalitetno. Nisam igrao pripremne mečeve i normalno je osjećati se ovako na početku, posebno protiv nekoga kao što je Kwon kojeg nisam mogao lako probiti. Bilo mi je teško preuzeti kontrolu meča, ali servis mi je stvarno pomogao.

Da mi je u trećem setu uzeo servis, moglo je biti drugačije, tako je u tenisu, jedan ili dva poena mogu promijeniti sve."

Đoković sada ima više od 80 pobjeda na svakom Grand Slamu, što nikom do sada nije pošlo za rukom.

"Ovaj sport mi je dao sve. Volim ovaj sport cijelim srcem i posvećen sam njemu. Naravno, više nisam jedan od klinaca, ali ljubav prema ovom sportu je i dalje u meni. U ovom trenutku karijere trudim se igrati najbolji tenis na Slamovima. Sada kad smo došli na 80, ajmo i do 100", zaključio je Đoković koji će u idućem kolu igrati protiv Kokkinakisa.

Učitaj još novosti