27. 06. 2022 - 21:38
Alcarazu velika drama na Wimbledonu, nevjerovatan povratak...
907
Shares
Alcarazu velika drama na Wimbledonu, nevjerovatan povratak Davidovicha Fokine protiv Hurkacza

LONDON

Alcarazu velika drama na Wimbledonu, nevjerovatan povratak Davidovicha Fokine protiv Hurkacza

27. 06. 2022 - 21:38
0
Shares

Talentovani španski teniser Carlos Alcaraz plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon velike borbe i dugih pet setova protiv Jan-Lennarda Struffa.

Tvrdoglavi Struff je na travi mučio favorizovanog Alcaraza od početka do kraja. Nijemac je sa 6:4 dobio prvi set, a Alcaraz u drugom setu slavi sa 7:5.

Struff uzima u trećem setu (6:4), a u četvrtom setu vodila se najveća borba. Struff je u taj-brejku poveo s 2:0 i djelovalo je da bi mogao da eliminiše velikog favorita, no Španac pokazuje mentalnu snagu, ali i nevjerovatne sposobnosti s reketom u rukama, pa dobija taj-brejk i izjednačava na 2:2.

U petom setu skoro bez brejk šansi sve do devetog gema, lada Alcaraz dolazi do brejka, a onda u svom servis gemu koristi drugu meč loptu i počinje da slavi plasman u 2. kolo.

U drugom kolu će peti nositelj na Wimbledonu igrati protiv boljeg iz duela Griekspoor - Fognini.

Još "luđi" bio je meč Davidovich Fokine i Hurkacza. Španac je imao 2:0 u setovima i tri meč lopte, ali se Poljak spasio, osvojio dva seta u nizu, no Španac u ludoj i dugoj borbi u taj-brejku petog seta stiže do pobjede.

Lagane pobjede ostvarili su danas Paul nad Verdascom (3:0), Tiafoe nad Vavassorijem (3:0), Ruud nad Ramosom (3:0), Norrie nad Andujarom (3:0), te Munara nad Monteierom (3:0).

Učitaj još novosti