27. 06. 2022 - 08:32
Fernandinho ima novi klub, nakon 2005. godine je opet tu
907
Shares
Fernandinho ima novi klub, nakon 2005. godine je opet tu

Fernandinho ima novi klub, nakon 2005. godine je opet tu

27. 06. 2022 - 08:32
0
Shares

Bivši igrač Manchester Cityja Fernandinho postat će novi nogometaš brazilskog Athletico Paranaensea, a on će s njima potpisati ugovor na dvije godine, javlja Fabrizio Romano.

Brazilac je proteklih devet godina nosio dres Manchester Cityja i bio je jedan od glavnih igrača u projektu ovog kluba, a u Englesku je došao iz Šahtara iz Donjecka za koji je igrao od 2005. do 2013. godine.

U dresu spomenuta dva kluba ukupno je osvojio 26 trofeja, a navodi se da će mu Athletico Paranaense biti i posljednji klub u karijeri i da će 2024. godine okačiti kopačke o klin.

Upravo je Atlético Paranaense prvi klub za koji je Fernandinho zaigrao u karijeri, a za ovaj tim je nastupao od 2002. do 2005. godine.

Fernandinho je kao 20-godišnjak iz Atlético Paranaensea prešao je u ukrajinski Šahtar iz Donjecka, a u prvim mjesecima živio je u hotelu koji mu je klub plaćao. 
Ranije tokom karijere se prisjetio svog odlaska iz Brazila i života u novoj sredini.

"Na kraju mog prvog mjeseca u Ukrajini, još uvijek nisam imao ni bankovni račun, a klub mi je isplaćivao bonuse u gotovini. I to su bile ogromne gomile novca, za dijete koje je mislilo da je 30 dolara puno. U to sam vrijeme još uvijek živio u hotelu i apsolutno nisam znao što da radim sa svim tim novcem. Nisam znao gdje bih ga smjestio", kazao je Fernandinho.

"Pokazao sam svojoj supruzi gomilu novca i na kraju ga je zamotala u peškir i sakrila u lonac za kuhanje. Rekla mi je da ga tu niko neće naći. Za moju prvu platu i bonus, čak sam uspio odmah kupiti stan za majku u Coritibi, ali u usporedbi s onim što su trošili moji stariji saigrači, mogli bismo reći i da sam štedljiv."

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti