25. 06. 2022 - 20:08
Željezničar na Grbavici savladao Igman, odlične partije Gasala...
907
Shares
Željezničar na Grbavici savladao Igman, odlične partije Gasala i Beganovića

Željezničar na Grbavici savladao Igman, odlične partije Gasala i Beganovića

25. 06. 2022 - 20:08
0
Shares

Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici u prvoj prijateljskoj utakmici ekipu Igmana iz Konjica rezultatom 2:0 i tako na najbolji način krenuli s uigravanjem za novu sezonu.

Igman je bolje otvorio utakmicu i u 11. minuti je mogao doći u vodstvo, ali je lopta nakon udarca Ramića završila pored gola.

Plavi su potom preuzeli kontrolu igre, stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom gostujućeg tima, ali većih prilika nije bilo. Završnica prvog poluvremena protekla je bez uzbuđenja i igralo se uglavnom na sredini terena pa se mreže nisu tresle u prvom poluvremenu.

Već u petoj minuti nastavka Željezničar je došao u vodstvo nakon lijepe akcije. Na kraju je Štilić sjajno proigrao Gasala koji pogađa za 1:0.

Samo devet minuta kasnije raspoloženi Gasal je mogao udvostručiti vodstvo, ali je šutirao glavom preko gola s pet metara nakon dobrog centaršuta Vege.

Sjajnu partiju u drugom poluvremenu Gasal je krunisao asistencijom u 72. minuti utakmice. Uposlio je povratnika na Grbavicu Beganovića koji je bio uporan i postigao pogodak za konačnih 2:0.

Željezničar i Igman nakon današnje utakmice nastavljaju pripreme za početak sezone Premijer lige BiH koji je zakazan za sredinu jula.

Učitaj još novosti