25. 06. 2022 - 11:46
SAMO JE USTAO I OTIŠAO DOK JE MEDVEDEV URLAO NA NJEGA: Rus...
907
Shares
SAMO JE USTAO I OTIŠAO DOK JE MEDVEDEV URLAO NA NJEGA: Rus UZNEMIRIO suprugu i OTJERAO trenera sa finala!

SAMO JE USTAO I OTIŠAO DOK JE MEDVEDEV URLAO NA NJEGA: Rus UZNEMIRIO suprugu i OTJERAO trenera sa finala!

25. 06. 2022 - 11:46
0
Shares

Nisu rijetki momenti u kojima Danil Medvedev izgubi živce, a nakon jedne takve nastala je neprijatna situacija.

Najbolje plasirani teniser svijeta je nedavno poražen u finalu turnira u Haleu od strane Huberta Hurkača, a tokom drugog seta je vikao na svog trenera Žila Servaru.

Francuz je u tom trenutku odlučio da ustane i napusti stadion, a zbog svega je supruga ruskog tenisera bila prilično uznemirena.

Sada je Servara otkrio zbog čega je reagovao na taj način.

"On jednostavno izgubi živce zbog detalja ili zato što je protivnik jednostavno bolji. Ne može da se smiri i onda sve eskalira. Kada već stvari odu tako daleko, nema šta drugo da se uradi, možete samo da odete. U mom slučaju napustio sam teren zato što ne prihvatam tu situaciju", objasnio je Servara.

Snimak pogledajte OVDJE.
 

Nekoliko dana nakon poraza u Haleu, Medvedeva je zaustavio Roberto Bautista Agut u četvrtfinalu turnira u Majorki, a tokom meča je Rus nervozu usmjerio prema publici.

Pomenuti turniri igraju se na travi i služe kao priprema za Vimbldon koji će Medvedev propustiti zbog odluke ovog gren slema i vlade Velike Britanije da zabrane učešće ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama.

Medvedev se do posljednjeg trenutka nadao da će doći do nekakvog kompromisa i da će suspenzija biti povučena, ali to se nije dogodilo.

Kurir sport

Učitaj još novosti