23. 06. 2022 - 15:37
SVI SU VJEROVALI DA ĆE OSVOJITI ZLATNU LOPTU Činio je čuda i...
907
Shares
SVI SU VJEROVALI DA ĆE OSVOJITI ZLATNU LOPTU Činio je čuda i mogao biti jedan od najboljih, a postao je najveća fudbalska

HATEM BEN ARFA

SVI SU VJEROVALI DA ĆE OSVOJITI ZLATNU LOPTU Činio je čuda i mogao biti jedan od najboljih, a postao je najveća fudbalska "propalica"

Sportsport.ba
23. 06. 2022 - 15:37
0
Shares

Postoje igrači koji bez obzira na veliki talenat i fudbalsko znanje ne uspjevaju da zasijaju u punom sjaju.

Hatem Ben Arfa je tip fudbalera koji bi svojim potezima oduševljavao publiku i dizao tribine na noge, međutim nikada nije postao svjetska klasa.

Kada je igrao za Newcastle Uniteda svojim driblinzima zaista je oduševljavao sve i sve je upućivalo da će postati jedan od fudbalskih velikana.

Ipak, iz ovih ili onih razloga Ben Arfa nikad nije uspio i njegova karijera je počela da pada. Sve je nekako počelo s transferom u PSG gdje se našao na marginama zbog nediscipline i neslaganja sa trenerskim osobljem.

Posljednji klub u karijeri mu je bio Lille s kojim mu je istekao ugovor i ovaj 35-godišnjak više ne zna šta raditi.

Njegov menadžer Frederic Guerra ga je opisao kao najvećeg fudbalsko otpadnika i vjerovatno mu slijedi kraj karijere.

"Radi se o psihološkoj stvari od djetinjstva. Bio je kralj, kralj, kralj... Uvijek su mu govorili šta zaslužujuje, a nikad da radi naporno..."

"Bio sam siguran da imam igrača koji će, ako mu poradimo na umu, osvojiti Zlatnu loptu. Bio je jako talentovan. Sada je postao ogroman otpadak, možda i najveća fudbalska propalica u 21. stoljeću."

"Postoji mnogo igrača kojima je rano rečeno da su biseri, ali su na kraju uspejli. Cristiano Ronaldo je rano postao veliki radnik, Karim Benzema je krenuo potpuno istim putem. Potreban je rad, talenat nije dovoljan."

"Ali njegov mentor, Michel Ouazine (savjetnik i predstavnik) mu je rekao da je talenat dovoljan", kazao je Guerra.

"Sjećam se da ga je jednom u Marseilleu Didier Deschamps stavio na klupu."

"Michel mi je rekao: 'Stavio ga je na klupu jer ne igra odbranu. Ali od budućeg osvajača Zlatne lopte ne treba tražiti da igra odbranu'."

"Rekao je to pred Ben Arfom... To ne pomaže dječaku da raste. Hatem sada ima 35 godina, ali će cijeli život imati 17 godina. On je dijete.

"Siguran sam da bi se neki psihijatri razbijali oko tako teškog lika kao što je Hatemov."

Kakva tužna serija događaja za jednog od najvećih fudbalskih talenata...

Učitaj još novosti