22. 06. 2022 - 23:42
Čuveni trener zabrinuo mnoge: Zdravi i krupni "luđak" preko...
907
Shares
Čuveni trener zabrinuo mnoge: Zdravi i krupni

Čuveni trener zabrinuo mnoge: Zdravi i krupni "luđak" preko noći postao drugi čovjek

22. 06. 2022 - 23:42
0
Shares

Jedan od najkarizamitičnijih trenera u svijetu fudbala je drastično promijenio svoj izgled proteklih sedmica. 

Marcelo Bielsa zbog svog unikatnog vođenja ekipa je dobio nadimak "luđak". Argentinski trener je već nekoliko mjeseci bez posla nakon otkaza u Leeds Unitedu.

Bielsa je bio čovjek koji je preprodio Leeds te ih ivratio u Premiership nakon 17 godina odsustva, a njegov utjecaj na sve u klubu je ostao nevjerovatan.

screenshot-43

Čuveni stručnjak je sada blizu povratka trenerskom poslu jer se posljednjih sedmica povezuje sa preuzimanjem Athletic Bilbaao.

Bielsa je potvrdio da će preuzeti Athletic ukoliko Inaki Arechabaleta pobijedi na predsjedničkim izborima u baskijskom klubu koji se održavaju krajem sedmice.

Međutim, ono što je privuklo pažnju je značajna promjena u Bielsinom izgledu jer je vidljivo da je izgubio veliki broj kilograma te sada izgleda mnogo mršavije.

screenshot-42
Nema nekih naznaka da ovaj 66-godišnjak ima problema sa zdravljem, međutim naglo gubljenje kilograma svakako djeluje zabrinjavajuće.

U svojoj prezentaciji Argentinac je otkrio da je analizirao više od 90 mečeva Athletic Bilbao iz prošle sezone računajući sve kategorije što dovoljno govori o njegovoj ozbiljnosti o preuzimanju posla.

Inače, Bielsa je već sjedio na klupi basijskog velikana i to u periodu od 2011. do 2013. godine kada je ovaj tim odveo do finala Europa lige gdje je uspješniji bio Atletico Madrid.

Učitaj još novosti