22. 06. 2022 - 22:32
Messi, Pjanić, Vlahović i brojni asovi pune baterije na "otoku...
907
Shares
Messi, Pjanić, Vlahović i brojni asovi pune baterije na

Messi, Pjanić, Vlahović i brojni asovi pune baterije na "otoku šampiona" koji živi 24 sata

22. 06. 2022 - 22:32
0
Shares

Mjesec dana u godini Ibiza postaje prijestolnica nogometa. Poput ogromnog stadiona, s igračima koji pristižu sa svih strana svijeta i mora umjesto tribina. Nema razlike u klasi ili kategoriji. Ibiza je, na svoj način, demokratska i privlači najbolje - Lionela Messija, Miralema Pjanića, Dušana Vlahovića i brojne druge asove.

Messi je na španski otok stigao prije nekoliko dana, kao i uvijek inkognito. Privatni let, kombi koji ga je čeka i luksuzna vila u zoni ograničenog pristupa.

Društvo mu prave supruga Antonela, te bivši saigrači Cesc Fabregas i Luis Suarez. Messi dane provodi na jahti i svako malo se pojavi u javnosti na oduševljenje "normalnih turista" koji navečer s prijateljima odlaze u "lov" na selfije.

Kako otkriva Gazzetta dello Sport, dolasci i odlasci nogometnih asova se nižu jedan za drugim. Alessio Romagnoli i Dries Mertens izabrali su ekskluzivno odmaralište za opuštanje i razmišljanje o svojoj budućnosti.

Uskoro se očekuju i Miralem Pjanić i Roberto Pereyra. Braća Inzaghi uživaju u stanu koji su kupili prije mnogo godina, a kraći predah su napravili i Dušan Vlahović, Leonardo Spinazzola, Luis Alberto, Pepe Reina, Stephan El Shaarawy i Daniel Maldini.

Između ostalih tu su i Thibaut Courtois, Jude Bellingham, Karim Adeyemi i Luca Zidane. Prije nekoliko dana Sergio Ramos je trčao rivom, održavajući kondiciju. Argentinska grupa igrača koja je za odmor odabrala sjajnu vilu na području Salinasa provela je dan uglavnom u bazenu: Di Maria, Paredes i Lo Celso, sa svojim suprugama, izašli su tek poslijepodne kako bi odveli djecu na plažu.

Ibiza je popularna jer joj ništa ne nedostaje, zato što je moderna, jer je proširila usluge primajući i kompletne porodice. Ibiza živi 24 sata i svako se prilagođava svom ritmu. Nema potrebe za planiranjem, sve improvizujete prema potrebama. Muzika je posvuda, čak i u danima kada pada kiša.

Ako nema sunca, nikome nije dosadno i to je također jedna od tajni otoka. Svako želi provesti barem tri dana na Ibizi čak i pod cijenu da potroši mnogo novca.

Ibiza nije idealno odredište za jeftinij odmor. Cijene su visoke do neba. Ulazak u luskuzni noćni klub Lío košta 70 eura uz piće. Ali posjet najglamuroznijijem cabaretu na svijetu je obavezan, čak se i Messi pojavi u Liju barem jednu večer.

No, čak i ako su na odmoru, nogometaši znaju da se približavaju početku nove sezone u kojoj će se Svjetsko prvenstvo igrati između novembra i decembra, a time će i prvenstva početi ranije.

Zbog toga se i lopta se s vremena na vrijeme pojavi na pijesku: driblinzi, finte, igra jedan na jedan... jer nogomet se uvijek igra, pa i na Ibizi.

Učitaj još novosti