22. 06. 2022 - 15:39
TOPNICI ĆE JURIŠATI NA SAMI VRH KONAČNO: Arsenal doveo...
907
Shares
TOPNICI ĆE JURIŠATI NA SAMI VRH KONAČNO: Arsenal doveo pojačanje za 40 miliona eura, ali tek spremaju dva nova spektakularna transfera

ENGLESKA

TOPNICI ĆE JURIŠATI NA SAMI VRH KONAČNO: Arsenal doveo pojačanje za 40 miliona eura, ali tek spremaju dva nova spektakularna transfera

22. 06. 2022 - 15:39
0
Shares

Engleski prvoligaš Arsenal objavio je kako je angažirao portugalskog ofanizvnog veznjaka Fabija Vieiru (22), dosadašnjeg člana Porta, s kojim je potpisao "višegodišnji ugovor".

Iz Porta su objavili kako je Arsenal pristao platiti 35 milona eura odštete za Vieiru uz mogućih dodatnih pet miliona ovisno o njegovim nastupima u novoj sredini.

- Fabio je vrlo kreativan igrač koji će nam donijeti nove mogućnosti u napadačkom dijelu igre - kazao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Planirano je da Arteta ovog igrača koristi na pozicijama "osmice" i "desetke", no to nije i jedino zvučno pojačanje koje planiraju ovog ljeta.

Naime, engleski mediji pišu da je Arsenal blizu potpisa Gabriela Jesusa iz Manchester Cityja i to po cijeni od 50 miliona eura, a blizu Emiratesa je i krilni napadač Leedsa Raphinha, s tim da se dva kluba još uvijek trebaju dogovoriti oko uslova transfera.

Tamošnji mediji pišu da je Arsenal u ponedjeljak naveče poslao prvu službenu ponudu za Raphinhu, ali da je ona odbijena, no da postoji vjera da će dva kluba pronaći zajednički jezik i da će ovaj sjajni krilni napadač naredne sezone igrati za Topnike.

Očekuje se da će Leeds prihvatiti ponudu od 60 miliona eura za svog krilnog napadača, što znači da bi Topnici na naredna dva pojačanja mogli potrošiti 110 miliona eura, što uz transfer Viere daje ukupni trošak od 150 miliona eura.

Vieira je treće novo ime u sastavu Arsenala za novu sezonu, nakon brazilskog napadača Markinjoša (Marquinhos) i američkog golmana Meta Tarnera (Matt Turner).

 

Učitaj još novosti