22. 06. 2022 - 10:04
NOVAKOVA OPREMA ZA VIMBLDON VRIJEDI KAO PLATA LJEKARA U...
907
Shares
NOVAKOVA OPREMA ZA VIMBLDON VRIJEDI KAO PLATA LJEKARA U SRBIJI: Ako želite da se obučete kao Đoković moraćete da dobro ODRIJEŠITE KESU

KURIR OTKRIVA

NOVAKOVA OPREMA ZA VIMBLDON VRIJEDI KAO PLATA LJEKARA U SRBIJI: Ako želite da se obučete kao Đoković moraćete da dobro ODRIJEŠITE KESU

22. 06. 2022 - 10:04
0
Shares

Nova oprema za prestižni grend slem turnir u Londonu u kojoj će nastupati srpski teniser uopšte nije jeftina.

Novak Ðoković je već u Londonu, danas će odigrati i prvi meč na egzibicionom turniru kao pripremu za Vimbldon.

I dok Noletovi najvijači jedva čekaju da ga vide na čuvenoj travi Ol Ingland klaba, poznato je i u kakvoj će se opremi Srbin pojaviti na prestižnom teniskom turniru.

Novak sarađuje sa nekoliko vrhunskih proizvođača opreme koji za svaki veliki turnir izbacuju novu liniju njegovih brendiranih stvari. „Lakost“ je zadužen za odjeću, „Asiks“ za patike, a već dugi niz godina Novak upotrebljava „hed“ rekete. Naravno, tradicija je da se u Vimbldonu igra u potpuno bijeloj opremi, pa je malo prostora za varijacije dizajnera. Ovaj običaj datira od samog početaka turnira, a prvi je odigran još 1877. Smatralo se da je bijela boja idealna za odjeću jer se na njoj najmanje primjećuje znojenje, a i u velikoj mjeri odbija UV zrake, što prija učesnicima kada se bore po sunčanom vremenu.

3071071-3802-profimedia0621023570-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Mnogi teniseri, profesionalci i amateri, koriste opremu sa znakom Novaka Ðokovića. Ukoliko biste baš željeli da na terenu izgledate kao on na Vimbldonu, otkrivamo koliko biste novca trebalo da potrošite.

Počećemo od čuvene polo majice u kojoj će Novak nastupati u Londonu, ona je i sada bijela, sa tankim zelenim linijama. Radi se o modelu „solid tehnikal pro“ od specijalnih materijala i ona košta oko 100 eura, doduše, možda možete da naletite i na neki popust.

Šorc je nešto jeftiniji i on može da se nabavi za nekih 80 eura. Bijele znojnice su 11 eura svaka, a čarape oko 15. Poslije igre, ako duva vetar, valja se utopliti, a za to služi tanka jakna od oko 150 eura.

Prelazimo na patike, i to „Asiksov“ model „gel revolušn 7 novak“, bijele sa tankim zelenim linijama, čija cijena je oko 150 eura.

I na kraju ono najvažnije - reket! Situacija je tu interesantna jer ne možete da kupite „hed“ reket s kojim Nole osvaja turnire. U pitanju je „PT113B“, koji je fabrički ofarban da liči na „grafin 360 spid pro“. U svakom slučaju, moraćete da izdvojite dodatnih 200 eura. A reket i ostale stvari treba strpati u torbu, a „Hedova“ „vimbldon novak đoković“ iz vašeg novčanika izvući će još oko 100 eura.

To je sve ukupno negdje oko 850 eura, što je, na primjer, plata jednog ljekara u Srbiji, piše Kurir.

3071081-485612-ls

FOTO: PROFIMEDIA

Učitaj još novosti