22. 06. 2022 - 08:02
REDSI U NOVOJ VELIKOJ AKCIJI, BIO BI TO PAKLEN TIM Klopp...
907
Shares
REDSI U NOVOJ VELIKOJ AKCIJI, BIO BI TO PAKLEN TIM Klopp dovodi drugo veliko pojačanje ovog ljeta, ponovo će obarati rekorde:

BARELLA NA METI REDSA

REDSI U NOVOJ VELIKOJ AKCIJI, BIO BI TO PAKLEN TIM Klopp dovodi drugo veliko pojačanje ovog ljeta, ponovo će obarati rekorde: "Želim ga pod svaku cijenu"

22. 06. 2022 - 08:02
0
Shares

Darwin Nunez je prvo i najskuplje pojačanje Liverpoola, ne samo ovog ljeta nego i u historiji kluba, ali Jurgen Klopp ne želi stati na Urugvajcu.

Transfer Nuneza će uz uračunate bonuse iznositi oko 100 miliona eura. Time je srušen klupski rekord na Anfieldu, ali špic koji dolazi iz Benfice itekako bi mogao da doprinese velikim stvarima i da pomogne klubu da osvaja trofeje u budućnosti.

Mediji poput britanskog Expressa tvrde da je sada Jurgen Klopp naciljao veznjaka Intera, Nicolu Barellu, te se tvrdi da je Nijemac upravi rekao da ga želi pod svaku cijenu.

Inter traži čak 90 miliona eura za jednog od svojih ključnih igrača u veznom redu, što je zaista puno novca, ali Redsi bi mogli pronaći način da nakon Nuneza ispune Kloppu još jednu veliku želju.

Spominje se i mogućnost da Liverpool Interu ponudi jednog igrača uz doplatu, a mediji uvjeravaju da je Naby Keita najbliže tome da bude dio tog posla.

Uz Darwina Nuneza, Liverpool je prethodno doveo dva nogometaša različitog statusa, ali koji imaju potencijal. Radi se o 19-godišnjem ofanzivnom veznjaku Fabiju Carvalhu koji je za 5,9 miliona eura stigao iz Fulhama, dok je iz Aberdeena stigao 18-godišnji bek Calvin Ramsey, plaćen 4,9 miliona eura.

Liverpool je prošle sezone ostao bez titule u Engleskoj, izgubio je finale Lige prvaka, ali je uspio da osvoji dva trofeja. Međutim, u novoj sezoni Redsi žele mnogo više od toga, a vidjet ćemo hoće li sa novim akvicizijama Klopp na kraju doći do cilja.

Učitaj još novosti