21. 06. 2022 - 20:10
GOTOVO JE, JAVLJAJU SVI BITNIJI MEDIJI! Inter je doveo...
907
Shares
GOTOVO JE, JAVLJAJU SVI BITNIJI MEDIJI! Inter je doveo SPEKTAKULARNO POJAČANJE, uskoro potpis

LUKAKU SE VRAĆA

GOTOVO JE, JAVLJAJU SVI BITNIJI MEDIJI! Inter je doveo SPEKTAKULARNO POJAČANJE, uskoro potpis

21. 06. 2022 - 20:10
0
Shares

Romelu Lukaku definitivno se vraća u Inter, ostale su sitnice prije nego će potpisati ugovor sa svojim bivšim klubom.

Upravo su mnogi inostrani mediji objavili da je Inter postigao dogovor sa Chelseajem i da će za osam miliona eura uz bonuse imati pravo na usluge Lukakua tokom naredne sezone.

Posao je praktično završen, ubrzo će uslijediti i zvanična objava, a Lukakua ćemo opet gledati u dresu Intera s kojim je prije dvije sezone osvojio titulu.

Inače, Inter nije obavezan da otkupi igračev ugovor na kraju sezone, iako naravno ima mogućnost da to učini ukoliko sve strane budu zadovoljne i ukoliko Inter bude spreman izdvojiti novac kojim će uvjeriti Engleze na prodaju napadača. Povratak Belgijanca najvjerovatnije će značiti i kraj Edina Džeke u Interu, pošto se očekuje da u narednim danima dođe i Paulo Dybala.

Bh. reprezentativcu sada samo preostaje da pronađe novi tim, a srećom, ne nedostaje konkretnih ponuda i želi ga nekoliko velikih timova, što u Italiji, što u Španiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@edindzeko)

Lukaku nije bio u najboljoj formi nakon ponovnog dolaska u Chelsea, pa je postigao samo osam golova u Premier ligi i 15 ukupno na 44 utakmice u plavom dresu, te je mjesecima ranije javno izrazio želju da se vrati u Italiju.

Sjajni reprezentativac Belgije (68 golova na 102 meča) je u karijeri još igrao za Manchester United, Everton, WBA i Anderlecht.

Dok je igrao u Interu, postigao je čak 30 golova na 44 meča uz 10 asistencija od čega je 24 gola postigao u Seriji A, osvojivši tada titulu najboljeg strijelca, a klubu obezbijedivši Scudetto.

Učitaj još novosti