21. 06. 2022 - 14:21
Benfica krenula u shopping nakon što im je Liverpool iskrcao...
907
Shares
Benfica krenula u shopping nakon što im je Liverpool iskrcao bogatstvo: Potpisao odlični Brazilac

Benfica krenula u shopping nakon što im je Liverpool iskrcao bogatstvo: Potpisao odlični Brazilac

21. 06. 2022 - 14:21
0
Shares

Neres ove godine prešao u Šahtar, ali za ukrajinski klub nije odigrao niti jednu utakmicu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Nakon odlaska golgetera Darwina Nuneza u Liverpool, Benfica se je pojačala brazilskim krilnim napadačem Davidom Neresom (25), koji dolazi iz Šahtara iz Donjecka.

On je s Benficom potpisao petogodišnji ugovor za platu od oko tri miliona eura po sezoni.

Neres se istakao dok je igrao za Ajax, a oduševio je u sezoni 2018/19. u kojoj je nizozemski klub stigao do polufinala Lige prvaka. U pet sezona za Ajax na 180 utakmica je upisao 47 golova i 34 asistencije.

U januaru ove godine prešao je u Šahtar, ali za ukrajinski klub nije odigrao niti jednu utakmicu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Naime, Neres je iz Ukrajine pobjegao nakon početka ruske invazije te je trenirao u nadi da će uspjeti napraviti transfer u neki drugi klub. To je uspio, budući da je i dalje nije sigurno kakva je sudbina prvenstva Ukrajine.

Nakon što su ga prije pet mjeseci doveli za 17.6 miliona eura, Šahtar je Neresa prodao za 12.

U Benfici se nadaju da će od 25-godišnjeg Brazilca uspjeti dobiti izvedbe kao u onoj sjajnoj Ajaxovoj sezoni. Ako u tome uspiju, bit će ovo sjajan transfer i barem mali nadomještaj Darwina Nuneza kojeg su prodali Liverpoolu.

Učitaj još novosti