20. 06. 2022 - 11:03
E S NJIM MOGU I DINAMO SKINUTI Transfer godine u regionu - Iz...
907
Shares
E S NJIM MOGU I DINAMO SKINUTI Transfer godine u regionu - Iz najjače evropske lige u domovinu?

NIKOLA VLAŠIĆ

E S NJIM MOGU I DINAMO SKINUTI Transfer godine u regionu - Iz najjače evropske lige u domovinu?

20. 06. 2022 - 11:03
0
Shares

Ponos Dalmacije, član velike četvorke jugoslovenskog fudbala i jedan od dva najveća klubova u Hrvatskoj, Hajduk iz Splita ove sezone napokon je osvojio trofej poslije devet godina.

Splićani su u finalu Kupa Hrvatske na svom "Poljudu" savladali Rijeku i došli do toliko željenog trofeja. Dinamo je ponovo postao šampion Hrvatske, pa se nastavila agonija "bilih", koji nisu bili najbolji u domovini, vjerovali ili ne, još od 2005. godine.

Klub je u protekle dvije godine počeo da vraća ozbiljne igrače na čelu sa Nikolom Kalinićem i Markom Livajom, koji je posebno impresivan i trebalo bi da bude na spisku selektora Dalića za Mundijal, ali titule u Splitu nema pa nema.

Stvari bi mogao da promeni spektakularni povratak bivšeg Hajdukovca, lokalnog momka na privremenom radu u Engleskoj, standardnog reprezentativca Nikole Vlašića.

Fudbaler Vest Hema je sa "Poljuda" otišao 2017. godine u Premijer ligu i igrao za Everton, kasnije je karijeru nastavio u  CSKA iz Moskve, bio najbolji igrač u šampionatu Rusije i prošle godine se na velika vrata vratio na Ostrvo. U transferu vrijednom 30 miliona evra stigao je u Vest Hem, tamo nije pokazao puno toga. Odigrao je 36 utakmica, postigao samo jedna gol i dodao tri asistencije.

Sada ga zove Hajduk i nudi jednogodišnju pozajmicu 24-godišnjaku kome je minutaža neophodna pred Mundijal u Kataru. Vezistu želi i Torino, koji sa klupe predvodi njegov zemljak Ivan Jurić, ali je Hajduk ovih godina pokazao da je spreman za velike povratke. 

U Splitu se nadaju da će uspjeti da ubijede Vlašića i sa njim krenu u pohod na titulu u Hrvatskoj poslije punih 18 godina.

Učitaj još novosti