18. 06. 2022 - 16:06
Prosinečki šokiran potezom navijača Zvezde: Ne ide mi to u...
907
Shares
Prosinečki šokiran potezom navijača Zvezde: Ne ide mi to u glavu, nije normalno

Prosinečki šokiran potezom navijača Zvezde: Ne ide mi to u glavu, nije normalno

18. 06. 2022 - 16:06
0
Shares

Legendarni hrvatski nogometaš i bivši selektor BiH Robert Prosinečki prokomentarisao je za Sport Klub nedavnu parolu navijača Crvene zvezde upućenu Draganu Stojkoviću Piksiju.

Najvatreniji navijači Crvene zvezde, popularne Delije, poslale su žestoku poruku Piksiju koji se pojavio na Marakani na finalu Kupa Srbije protiv Partizana.

Na sjevernoj tribini Zvezdinog stadiona razvijen je transparent uz natpis:

"Nikad nije bila tvoja. Ti nikad nisi bio naš. Decenijskog potopa poslije tebe sjeća se svaki Zvezdaš. Sajonara...".

"Slabo sam upućen, niti bih da ulazim u priču. Ne znam ni šta da kažem. Nije normalno! Piksi je bio predsjednik, peta zvijezda, legenda kluba i poslije svega da ima problema sa navijačima i klubom… Opet, nije normalno. Ne bih da detaljišem, iako nemam nikakav problem", rekao je Žuti za Sport Klub.

Ipak, priznao je da mu takva poruka ne ide u glavu.

"Ne znam da li je klupski ili stav sa tribine. Čudne se stvari dešavaju, u navijačkim grupama, pogotovo danas. I ranije je bilo svega, ali sada postaju mnogo, mnogo ozbiljnije… Navijalo se i ranije, međutim, mržnja je sve veća, zabrinjavajuća. Ne ide mi ništa u glavu, možda nisam u temi. Piksi vodi Srbiju na SP, ekipa odlično igra, uspjesi za poštovanje i poslije svega seletor, veličina, nema podršku. Čudno", zaključio je Prosinečki, koji je i sam legenda beogradskog kluba.

Od jula 2005. do novembra 2007. godine, Stojković je bio predsjednik Crvene zvezde. U tom periodu Beograđani su doživjeli dosta trubulencija i finansijski krah, a nakon njegovog odlaska dugi niz godina čekali su osvajanje titule.

Također, iz tabora Zvezde u posljednje vrijeme zamjeralo mu se da je "iz sjene" vukao poteze u Fudbalskom savezu Srbije koji su išli na ruku Partizanu.

S druge strane, stariji navijači Zvezde ne shvataju i ne opravdavaju ovakve poruke upućene jednom od najboljih igrača svih vremena na ovim prostorima.

Inače, Zvezda je u pomenutom finalu pobijedila rezultatom 2:1 i drugi put uzastopno je osvojila duplu krunu.

Učitaj još novosti