18. 06. 2022 - 16:00
Mesut Özil bi mogao završiti nogometnu karijeru i novim...
907
Shares
Mesut Özil bi mogao završiti nogometnu karijeru i novim izborom iznenaditi sve

Mesut Özil bi mogao završiti nogometnu karijeru i novim izborom iznenaditi sve

18. 06. 2022 - 16:00
0
Shares

Njemački nogometaš Mesut Özil mogao bi prijevremeno prekinuti karijeru i okušati se kao sportaš u Esportsu igrajući Fortnite.


Ovu informaciju potvrdio je njegov agent dr. Erkut Sogut koji je ujedno i komentarisao budućnost svog klijenta, priznavši da bi se 33-godišnjak koji je trenutno član Fenerbahčea mogao okušati i u "drugom sportu".

Özil posljednjih godina igra daleko ispod svog nekadašnjeg renomea i uključujuči posljednje dvije godine ugovora u Arsenalu, daleko je od klase koju je nekada u svijetu nogometa predstavljao, a podsjećamo da je bio jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje su postali prvaci svijeta.

"Özil je stvarno dobar u Fortniteu, a ako ćete da budem iskren, ne bih se iznenadio da se jednog dana počne profesionalno baviti tim. On posjeduje svoj tim u Esportsu, ima svoje igrače, igraonu u Njemačkoj...", rekao je Sogut.

Dalje je odgovorio na pitanje o budućnosti svog klijenta s obzirom na to da su mu u Fenerbahčeu vrata u potpunosti zatvorena i da u tom klubu više ne računaju ozbiljno na njega.

"Mislim da više neće igrati nogomet niti u jednom drugom klubu. Ne vidim to, jednostavno, Fenerbahče će biti posljednji klub", rekao je Sogut.

Özil ima još dvije godine ugovora s turskim klubom, a njegov agent je na kraju dodao da će se prije oprostiti od aktivnog igranja nego tražiti novi klub u kojem će igrati.

Kako u Feneru ne računaju na njegove usluge, to bi značilo da bi ubrzo mogao i ozvaničiti kraj karijere, a s tim u vezi, mogao bi se konačno posvetiti igricama zbog kojih je tokom karijere imao velike probleme i koje su mu svi treneri zamjerali.

Učitaj još novosti