16. 06. 2022 - 14:48
BOGATI KUM BOBE I BRENE BRUTALNO ISPROZIVAO NOVAKA Čuveni...
907
Shares
BOGATI KUM BOBE I BRENE BRUTALNO ISPROZIVAO NOVAKA Čuveni milijarder ponovo opleo po Srbinu, pa žestoko potkačio i Federera!

JON CIRJAK

BOGATI KUM BOBE I BRENE BRUTALNO ISPROZIVAO NOVAKA Čuveni milijarder ponovo opleo po Srbinu, pa žestoko potkačio i Federera!

16. 06. 2022 - 14:48
0
Shares

Jon Cirjak, čuveni rumunski milijarder, ponovo je opleo po najboljem srpskom teniseru.

Cirjak i dalje nema razumijevanje za postupke Novaka Đokovića.

"Napravio je fatalnu grešku u vezi sa vakcinom, narušio je svoj imidž. Želi da bude kao Mekinro ili Nastase što su bili, ali nema potrebnu harizmu za to", istakao je Rumun.

Ovaj uspješni biznismen i donedavni vlasnik Mastersa u Madridu nije imao lijepe riječi ni za Švicarca Rodžera Federera.

"Ako Rodžer voli tenis, može da se zabavlja sa 40 godina, ali mislim da nije sposoban da bude konkurentan. Čak mislim da je u opasnosti da napravi budalu od sebe", ističe Cirjak.

Slavni Rumun se uspješno bavio tenisom, nije bio briljantan teniser, pogotovo ne u singlu, ali je u biznisu pokorio svijet.

Cirijak je bio vlasnik više teniskih turnira, a ima poslove u bankarstvu, osiguranju, autoindustriji, turizmu... i zapošljava preko 20.000 ljudi u svojim firmama.

Srpskoj javnosti Jon Cirijak je poznat po tome što je vjenčani kum Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića.

1270603-screenshot-2-ff

FOTO: PRINTSCREEN

Rođen je u Transilvaniji i poslije Drakule je najpoznatija osoba iz tog kraja. Tvrdi da je ima 35-oro djece, od čega 32-je vanbračne.

Cirijak je stanovnik Monaka, živi sa suprugom i troje djece koje je dobio u braku, ali naglašava da brojka od 32 vanbračne djece nije konačna i da radi na povećanju tog broja. Rumun je pokazao i drugu, ljepšu stranu odnosa prema djeci, pošto je u rodnom Brašovu sagradio naselje gdje je smjestio oko 300 napuštenih mališana i koji uživaju u svim blagodetima života.

Prvi sport kojim je počeo da se bavi bilo je hrvanje. Potom je prešao na hokej i čak učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji. Odlučio je da se bavi profesionalnim tenisom 1966. godine. Od tada je osvojio 25 titula u singlu i 27 u dublu sa čuvenim Ilije Nastaseom. Osvojio je Rolan Garos 1970. godine i to je jedan od razloga zašto je šljaka njegova omiljena podloga. Ne samo u igračkom, već i poslovnom smislu.

Po završetku igračke karijere bio je trener i menadžer Borisa Bekera, Štefi Graf, Gorana Ivaniševića, Anrija Lekonta, Marata Safina, Giljerma Viljasa, Meri Džo Fernandez...

Za kraj, pored kumovskih veza sa Brenom i Bobom, Cirijaka za Srbiju vežu mnoge lijepe uspomene, pa je tako donirao 100.000 dolara za popravke kuća poslije majskih poplava 2014. godine. Cirijak se tada odazvao upravo pozivu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za pomoć nastradalima u Srbiji.

Učitaj još novosti