14. 06. 2022 - 19:11
NI BENZEMA NIJE POŠTEĐEN Francuski navijači bijesni na sve...
907
Shares
NI BENZEMA NIJE POŠTEĐEN Francuski navijači bijesni na sve igrače osim petorice:

LIGA NACIJA

NI BENZEMA NIJE POŠTEĐEN Francuski navijači bijesni na sve igrače osim petorice: "Zar vas nije sramota?"

14. 06. 2022 - 19:11
0
Shares

Hrvatska je prvi put u povijesti pobijedila Francusku. Završilo je 1:0 u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija i sada je Hrvatska pred povijesnom prilikom da se plasira među četiri najbolje momčadi tog takmičenja.

Francuska više nikako ne može do prvog mjesta i morat će se boriti za ostanak u elitnoj skupini novog UEFA-inog takmičenja. S dva osvojena boda aktuelni svjetski prvaci posljednji su u skupini, a njihove navijače razočarali su rezultati i pristup u junskom reprezentativnom ciklusu.

Herve Mougin, predsjednik udruženja navijača Irresistibles Français, nakon utakmice je napisao: "Samo pet igrača stidljivo je došlo pozdraviti tribinu koja ih nijednom nije iznevjerila u ove četiri utakmice. Tužno je što smo osvojili samo dva od 12 bodova."

Ova navijačka grupa osnovana je prije 19 godina i uvijek je stajala iza reprezentacije Francuske, čak i u najtežim vremena, piše Le Figaro. Nakon debakla u Ligi nacija otvoreno su udarili na igrače.

"Nije vas sramota? Samo su Kimpembe, Rabiot, Coman, Griezmann, Pavard i Lloris imali minimum poštovanja. Ostali niko ništa. Znamo da im obično treba neko ko će ih zaustaviti da odu u svlačionicu bez da pozdrave tribine", piše Mougin.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti