09. 06. 2022 - 08:32
BOLJE JUTRO NIJE MOGLO SVANUTI NA NOU CAMPU: Joan Laporta...
907
Shares
BOLJE JUTRO NIJE MOGLO SVANUTI NA NOU CAMPU: Joan Laporta sjajnim je vijestima počastio navijače Barcelone

ŠPANIJA

BOLJE JUTRO NIJE MOGLO SVANUTI NA NOU CAMPU: Joan Laporta sjajnim je vijestima počastio navijače Barcelone

09. 06. 2022 - 08:32
0
Shares

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, govorio je o finansijskoj situaciji u klubu. 

Blaugrana se i dalje suočava s ogromnim dugovima od oko nekoliko stotina miliona eura, još iz razdoblja kada je na čelu kluba bio Josep Maria Bartomeu.

Laporta kaže da bi se situacija u idućem razdoblju mogla popraviti, a momčad s Camp Nou stadiona vratit će se u elitu evropskog fudbala.

"Kad sam stigao, nisam mogao isplatiti platu za maj. Gospodarski subjekti nisu primili svoje rate tri mjeseca. Bili smo skoro mrtvi. Kad smo došli, uspjeli smo oživjeti klub, restruktuisalii smo klub i njegov dug.

laportaDioničari su ubacili novac, što za klub poput našeg nije moguće. No, naravno, klub nikada neće pripadati trećem vlasniku.

Nismo odgovorni za prošlo upravljanje. Imamo te ekonomske ponude koje su opcije za poboljšanje ekonomske situacije, da ostanemo vlasnici kluba.

Mogu najaviti da ćemo u četvrtak, ako glasate za, pokrenuti ove ekonomske ponude. To znači da ćemo imati pozitivan neto iznos, imat ćemo normalan omjer duga i moći ćemo transferirati igrače kako bismo bili konkurentni. Bitno je ostati konkurentan.

Godinu dana nakon našeg povratka, kažem vam - Barcelona je jaka. Klub ima ogromnu moć privlačenja kapitala, investitori zadržavaju naš model vlasništva. Ako nam partner dopusti da aktiviramo ove dvije ekonomske ponude, bit ćemo u redu", izjavio je Joan Laporta za BarcaTV .

Učitaj još novosti