02. 06. 2022 - 13:27
UŽASNA VIJEST PRED POLUFINALE RG: Nadal PREKIDA karijeru zbog...
907
Shares
UŽASNA VIJEST PRED POLUFINALE RG: Nadal PREKIDA karijeru zbog STRAVIČNE povrede!Španski novinar: Kost u nozi mu umire

DA LI ĆE SE OVO I DESITI?

UŽASNA VIJEST PRED POLUFINALE RG: Nadal PREKIDA karijeru zbog STRAVIČNE povrede!Španski novinar: Kost u nozi mu umire

02. 06. 2022 - 13:27
0
Shares

Rafael Nadal je u noći s utorka na srijedu u fenomenalnom meču 3:1 u setovima pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i u polufinalu Roland Garrosa igrat će protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Španac koji je čak 13 puta osvajao pariški Grand Slam, tijekom cijelog turnira pričao je o ozljedi stopala zbog koje je izgubio na Mastersu u Rimu. Rekorder po broju osvojenih Grand Slamova dodao je da ta ozljeda nikad neće biti do kraja zaliječena, no protiv Đokovića je odigrao fenomenalan meč koji je trajao više od četiri sata. 

Nadal već dugo vuče tu ozljedu, a stanje mu se pogoršalo u Rimu prije nekoliko tjedana pa je čak tvrdio da je upitan nastup u Parizu. Ipak, odigrao je brutalan meč s Novakom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

"Nisam vidio da je imao bilo kakve probleme. Nije me to uopće iznenadilo. Nije ovo prvi put da dva dana nakon što zbog ozljede jedva može hodati izađe na teren maksimalno fizički spreman. To je napravio puno puta u svojoj karijeri tako da nisam nimalo iznenađen'', rekao je Đoković nakon susreta.

Nadal je očito pronašao neko rješenje kako ublažiti bol da može igrati, no ono je samo privremeno i karijera Španjolca je pod velikim znakom pitanja. To je otkrio španjolski novinar Angel Garcia za radio COPE.

Garcia je otkrio da se čovjek koji je osvojio 13 Roland Garrosa i rekordan 21 Grand Slam podvrgnuo rizičnom tretmanu te da je kompletno anestezirao bolno stopalo. Garcia je objasnio da kost u Nadalovom stopalu ima nekrozu i praktički umire i da će Nadal morati prestati igrati dok se ne pronađe neko bolje rješenje. No nitko ne zna koliko to može potrajati pa se može očekivati da Nadal čak i prekine karijeru.

Garcia je na kraju zaključio da Nadala gotovo sigurno nećemo vidjeti u Wimbledonu, a da je malo vjerojatno i da će se pojaviti na US Openu.

Nadal godinama boluje od Muller-Weissove bolesti stopala, a nedavno je opširno pričao o problemima zbog kojih mu se već odavno predviđa kraj karijere. Ipak, Nadal još uvijek igra, ali kaže da svakodnevno osjeća bolove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

"Ne brinite se. Kad igram, ponekad me boli stopalo. Ne biste se brinuli da me možete vidjeti svaki dan. Svakog dana me boli stopalo, a posebno nakon meča od tri sata ili treninga. Malo lošije hodam. Imam kroničnu bolest za koju ne postoji lijek. To je dio mog života, a loša strana je što ne mogu brže završavati mečeve. Kratkoročno gledano, mislim da sam fizički dobro. Što se tiče mojih stopala, moram se prilagoditi protivnicima i dugim mečevima", pojasnio je Nadal na presici nakon poraza od Carlosa Alcaraza u svibnju.

Podsjetimo, Nadal od 2005. godine ima problem s misterioznom Muller-Weissovom bolesti, a riječ je o degenerativnoj bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala.

Učitaj još novosti