01. 06. 2022 - 20:06
Svijet fudbala ostao u nevjerici: Stravična nesreća odvela je...
907
Shares
Svijet fudbala ostao u nevjerici: Stravična nesreća odvela je legendu u smrt

Svijet fudbala ostao u nevjerici: Stravična nesreća odvela je legendu u smrt

01. 06. 2022 - 20:06
0
Shares

Čuveni španski napadač Jose Antonio Reyes poginuo je 1. juna 2019. godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini španskog grada Utera.

Nekadašnja zvijezda Seville, Arsenala i Real Madrida, poginuo je nakon stravične nesreće koju je doživio vozeći skupocjeni Mercedes S 550.

Reyesu je pukla guma pri velikoj brzini. Istraga je potvrdila da je Reyesa skupo koštala neprilagođena brzina.

"Puknuće gume je uzrokovalo da vozač izgubi kontrolu nad automobilom i da pri brzini oko 187 kilometara na sat izleti s puta. Vozio je barem 67 km/h brže od dozvoljenog", saopšteno je iz tužilaštva koje je vodilo istragu.


Također, tužilac je godinu nakon nesreće objavio da je Reyes odgovoran za nesreću. On je izazvao vlastitu smrt, kao i smrt rođaka Jonathana, te teške povrede još jedne osobe, koja je srećom preživila.

Da je Reyes ostao živ, on bi bio krivično gonjen za prekršaje, ali s obzirom na to da je fudbaler tragično stradao, proces je samim tim nemoguć.

Odlazak Reyesa tog 1. juna 2019. godine potresao je svijet fudbala. Od njega su se opraštali svi ljubitelji fudbala, a smrt je najteže pala njegovom ocu Franciscu.

On nije prestajao ići na grob svog sina.

"Ne možete ni zamisliti kako se osjećam. Odem na groblje u devet ujutro i tako svaki dan. Tamo jedino i idem... Moja supruga je već izgubila 40 kilograma, a nije kročila na ulicu. Svaki dan razmišljamo o onom što se dogodilo", rekao je Francisco.

Utakmice više ne gleda jer nema snage.

"Nisam pogledao nijednu utakmicu, ništa. Pogledao sam samo Extramaduru kada su mu odavali počast. Ni derbi protiv Betisa nisam gledao. Postoje dani kada stalno mislim na njega i to su dugi i teški trenuci. Sevilla je za njega bila sve".


Jose Antonio Reyes je u bogatoj karijeri igrao u Sevilli. Arsenalu, Realu, Atleticu, Espanyolu, te je jedno vrijeme nastupao u Kini.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti