31. 05. 2022 - 16:43
Zvali su ga Klopp i Mbappe, odbio je sve i ide u Real za 100...
907
Shares
Zvali su ga Klopp i Mbappe, odbio je sve i ide u Real za 100 miliona eura

Zvali su ga Klopp i Mbappe, odbio je sve i ide u Real za 100 miliona eura

31. 05. 2022 - 16:43
0
Shares

Aurelien Tchouameni (22), reprezentativac Francuske iz Monaca i jedan od najboljih mladih veznjaka na svijetu, jako je blizu potpisa za Real, piše Fabrizio Romano. Marca dodaje da su Tchouamenija za vikend lično zvali Jürgen Klopp i Kylian Mbappe kako bi ga privoljeli da dođe u Liverpool, odnosno PSG, ali da ih je odbio jer se obećao Realu.

Isti izvor dodaje da je Real ubrzao pregovore s Tchouamenijem nakon što ga je definitivno odbio upravo Mbappe. Naravno, veznjaka ne dovodi kao zamjenu za napadača, nego su mu se neuspjehom dovođenja Mbappe oslobodila sredstva u budžetu. Tchouameni je, naime, jako skup. Monaco ga ne pušta ispod 80 miliona eura fiksno.

Francuski Foot Mercato piše da su klubovi blizu dogovora, ali da će Real na kraju s bonusima za veznjaka platiti 100 miliona eura. Tchouameni će tako postati treći najskuplji transfer u historiji Reala, nakon Hazarda i Balea. 

Igrača kojeg sada žele najbolji i najbogatiji klubovi u prvotimca je promovisao Niko Kovač kada je u ljeto 2020. preuzeo Monaco. Ubrzo je postao nezamjenjiv u klubu te reprezentativac Francuske. 

 

Učitaj još novosti