31. 05. 2022 - 16:02
Messijev intervju će izazvati bijes kod navijača Reala, otkrio...
907
Shares
Messijev intervju će izazvati bijes kod navijača Reala, otkrio i kako ga je

Messijev intervju će izazvati bijes kod navijača Reala, otkrio i kako ga je "uništio" koronavirus

31. 05. 2022 - 16:02
0
Shares

Argentinski napadač Lionel Messi otvorio je dušu za argentinski TyC i sumirao čitavu prošlu sezonu u kojoj s PSG-om nije ispunio glavni klupski cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Messi je na početku intervjua objasnio zbog čega njegova prva sezona u PSG-u nije bila toliko uspješna koliko se očekivalo te kako je došlo do odlaska iz Barcelone.

"Od prošlog ljeta su se desile stvari koje nisam mogao ni zamisliti. Uspjeli smo osvojiti Copa Americu poslije toliko godinja čekanja, a to je s tim u vezi bilo ljeto potpune sreće. Mislio sam da će sve ostati isto, a onda se u Barceloni desilo to što se desilo i za mene je to bila teška promjena", rekao je Messi pa nastavio o svojoj adaptaciji u PSG-u:


"Adaptacija mi nije išla lagano, uvijek kažem da sam u Barceloni imao sve. Došao sam tamo kao dijete, u tom gradu sam živio duže nego u Argentini, bilo mi je prelijepo i nisam imao u planu bilo šta da promijenim. Srećom, djeca su se brzo prilagodila u Parizu, a meni i mojoj ženi je išlo teže. Plakali smo prvog dana kada su krenuli u školu... Morao sam se navići na mnogo toga novog, a došao sam i na mjesto gdje je stil igre drugačiji nego u Barceloni. Tamo sam neke igrače znao cijeli život."

Ističe da mu je koronavirus napravio velike probleme i da se mjesec i po dana nije mogao oporaviti od upale pluća koju je imao.


"Počeo sam sezonu kasno jer sam u klub stigao kasno. Onda sam imao pauzu zbog povrede koljena, a poslije praznika sam očekivao da će sve biti bolje i onda sam dobio koronavirus i ta bolest mi je uništila pluća. Skoro mjuesec i po dana nisam mogao potrčati. I taman kada sam se oporavio i spremio, došao je Real Madrid i 'ubio nas'. I mene i cijelu svlačionicu", rekao je Messi.
Dalje je rekao kako još jednom želi osvojiti Ligu prvaka, a da Real Madrid nije zaslužio da postane prvak Evrope, odnosno da nisu bili najbolja ekipa u ovoj sezoni. Kaže da je upozoravao svoje saigrače na opasnost koju Real ima u svojoj ekipi, ali da to nije bilo dovoljno.

"Želim osvojiti Ligu prvaka još jednom i krivo mi je što nisam to uspio ove sezone. Bolji tim ne pobjeđuje uvijek, a bez želje da nekom oduzimam zasluge, Real Madrid nije bio najbolji tim u Ligi prvaka. Ja vrlo dobro znam šta je Real Madrid, čitav život smo bili rivali i znao sam šta nam se može desiti. Niotkuda su dali gol i okrenuli utakmicu, znao sam da će nas napasti u prvih 15 ili 20 minuta i da, ako to izdržimo, onda će se utakmica promijeniti. Ali, ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam da nam se može desiti nešto slično kao Cityju, Chelseaju i Liverpoolu. Nije prvi put, a Liga prvaka je takmičenje situacija i ne pobjeđuje uvijek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. Oni koji su spremni za te situacije, dođu do finala i postanu šampioni. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su postali šampioni", rekao je Messi.

Messi je dalje rekao kako mu nije jasna ljutnja navijača PSG-a na njega i njegove saigrače, ali da je siguran kako će se to promijeniti te da je za reprezentaciju Argentine igrao zbog supruge i djece.

Zanimljiv dio intervjua bila je i priča o posveti Maradoni nakon što je ovaj legendarni nogometaš preminuo.

"Kada je preminuo, ležao sam sa suprugom u krevetu i rekao joj da moram napraviti nešto posebno. Ipak, nisam znao šta da uradim, bilo je 11 sati naveče i nisam mogao spavati. Popeo sam se u prostoriju koja je moj nogometni muzej s dresovima, trofejima i suvenirima, tražio sam neki stari dres reprezentacije ili tako nešto, a onda sam vidio mala vrata koja su uvijek bila zatvorena i kako iz njih viri Maradonina 'desetka' iz Newell's Old Boysa. Baš te noći su nekim čudom bila otvorena i odmah sam znao da je to bila sudbina", završio je Messi.

Klix.ba

Učitaj još novosti