30. 05. 2022 - 22:15
PA ŠTA IM JE SKRIVIO? Courtois je samo 48 sati nakon finala...
907
Shares
PA ŠTA IM JE SKRIVIO? Courtois je samo 48 sati nakon finala doživio najveće poniženje u karijeri, SRAMOTNO

ŠPANIJA

PA ŠTA IM JE SKRIVIO? Courtois je samo 48 sati nakon finala doživio najveće poniženje u karijeri, SRAMOTNO

30. 05. 2022 - 22:15
0
Shares

Thibaut Courtois je u finalu Lige prvaka odigrao utakmicu karijere iako je bio povrijeđen.

Courtois tokom cijele sezone ima problema sa bolom u preponama, ali to ga nije spriječilo da bude briljantan kao što je to bilo u utakmici godine protiv Liverpoola.

Sjajni Belgijanac je protiv Redsa imao devet odbrana od kojih su neke zaista bile briljantne te je najzaslužniji zašto je Real po 14. put na krovu Evrope.

Sada već iskusnom golmanu je to bilo drugo finale Lige prvaka, prvo je izgubio prije osam godina i to od Reala kada je čuvao gol Atletico Madrida.

Poslije pobjede nad Liverpoolom Courtois je kazao da je sada na dobroj strani historije što su mu pristalice Jorgandžija poprilično zamjerile.

Riječi su im toliko teško pale da su 48 sati nakon finala fantastičnom čuvaru mreže pripremili najveće poniženje do sada.

Naime, u popodnevnim satima iskpona je ploča ispred stadiona Wanda Metropolitano namijenjena upravom Courtoisu.

Nekoliko sati prije nemilog događaja predsjednik Atletica Enrique Cerezo je kazao da ako neko želi da ukloni golmanovu ploču neka uzme loptu i iskopa je što se na kraju i desilo.

To možete pogledati OVDJE.

Atletico ima praksu da svakom igraču sa preko 100 nastupa u dresu ovog kluba postavi ploču ispred svog stadiona.

Belgijanac je tri sezone čuvao gol Jorgandžija i osvojio je četiri trofeja - La Ligu, Europa ligu, evropski Superkup i Kup Kralja. Tada je u dva navrata dobio Zamora trofej kao golman sa najmanje primljenih golova.

Učitaj još novosti