29. 05. 2022 - 08:05
Zašto je Realu poništen gol? Ovako je odluku objasnio ekspert
907
Shares
Zašto je Realu poništen gol? Ovako je odluku objasnio ekspert

Zašto je Realu poništen gol? Ovako je odluku objasnio ekspert

29. 05. 2022 - 08:05
0
Shares

U prvoj  minuti sudijskog produžetka uvodnog poluvremena finala Lige prvaka Karim Benzema pospremio je loptu u Liverpoolovu mrežu za prednost Real Madrida 1:0. Radost francuskog napadača i španske ekipe kratko je trajala jer je pogodak poništen zbog ofsajda.

Benzema je prije postizanja gola dobio odličnu dugu loptu, riješio se Robertsona, na travnjak bacio Alissona i ostavio loptu za Valverdea. On je bio u duelu s dvojicom igrača engleske ekipe, a lopta je potom ponovo došla do Benzeme koji je zabio, no uz podignutu zastavicu pomoćnog sudije. VAR provjera trajala je dvije minute i utvrđeno je da je Benzema kod druge akcije bio u ofsajdu.

Situaciju je ovako u HRT-ovom studiju objasnio sudijski ekspert Marijo Strahonja:

"Ovdje smo vidjeli da je igrač Liverpoola posljednji igrao loptom, ali se na neki način ta lopta odbila do igrača Reala u poziciji da zabije gol, međutim igrač Liverpoola u nijednom trenutku nije kontrolisao tu loptu, ali je zato Valverde ranije dirao loptu kada je uputio loptu prema golu. Dakle, igrač Liverpoola nije mogao kontroolisati tu loptu i uticati na nju, bez obzira na to što je dirao loptu. Ovdje se gleda zadnji pas Valverdea, a anulira se zadnji dodir igrača Liverpoola."

Video gola OVDJE.

Učitaj još novosti