28. 05. 2022 - 23:42
HOBOTNICA SA STOTINU RUKU, JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE:...
907
Shares
HOBOTNICA SA STOTINU RUKU, JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE: Thibaut Courtois je Realov junak u Ligi prvaka, ove brojke to dokazuju

LIGA PRVAKA

HOBOTNICA SA STOTINU RUKU, JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE: Thibaut Courtois je Realov junak u Ligi prvaka, ove brojke to dokazuju

28. 05. 2022 - 23:42
0
Shares

Thibaut Courtois uspio je večeras sačuvati svoju mrežu i uveliko pomogao svom Realu da po 14. put zasjedne na krov Evrope.

Sjajni Belgijanac postavio je dva nestvarna rezultata u Ligi prvaka ove sezone, rekordna otkako Opta detaljnom statistikom prati utakmice. Realov junak u ovosezonskom pohodu na titulu u Ligi prvaka stigao je svojim odbrana do brojki kakve nisu viđene od sezone 2003./04.

Ovaj čuvar mreže u ovoj sezoni Lige prvaka skupio je čak 59 odbrana, što predstavlja rekord od početka mjerenja, a jednako impresivan bio je i u samom finalu u kojem je s devet odbrana izludio Liverpoolovre nogometaše. I ta je brojka dosad neviđena otkako Opta vodi tu statistiku.

3042185-profimedia0695323336-ls

Foto: PROFIMEDIA

Osim što je Liverpoolovim strijelcima skidao šansu za šansom, valja podsjetiti i da je Courtois briljirao u mečevima kojima je Real dohvatio finale. U pohodu na 14. krunu Reala u Europi osam puta odbranio je pokušaje igračima PSG-a na gostovanuj i osam puta zvijezdama Manchester Cityja u domaćoj utakmici. Nastupom u finalu dodatno je potvrdio klasu.

Mnogi smatraju da mora biti u najužoj konkurenciji za Zlatnu loptu, ali čini se da je Karim Benzema tu nedodirljiv...

Učitaj još novosti