23. 05. 2022 - 12:13
Liverpool samo dan nakon izgubljene titule zvanično doveo prvo...
907
Shares
Liverpool samo dan nakon izgubljene titule zvanično doveo prvo pojačanje za narednu sezonu

Liverpool samo dan nakon izgubljene titule zvanično doveo prvo pojačanje za narednu sezonu

23. 05. 2022 - 12:13
0
Shares

Talentovani 19-godišnji napadač Fulhama Fabio Carvalho od 1. jula postat će novi igrač Liverpoola, a tu informaciju potvrdio je klub s Anfielda.

Ovaj Portugalac bio je jedna od glavnih figura svog kluba na putu povratka u Premiership, a u prošloj sezoni odigrao je 36 utakmica za svoj tim i pri tome je postigao devet pogodaka i upisao osam asistencija.

Carvalho je ponikao u omladinskim selekcijama Fulhama, a do ove sezone je igrao za mlađe selekcije Engleske, nakon čega je u martu debitovao za U-21 reprezentaciju Portugala.

Liverpool je Carvalha pokušao dovesti još u januarskom prijelaznom roku, no dogovoreno je da će igrač ipak ostati u Fulhamu do kraja sezone. Nakon što je ova sezona u nedjelju i zvanično završena, 
Liverpool je objavio da će ovaj igrač od naredne sezone igrati na Anfieldu.

Ovo je ujedno i prvo pojačanje za ekipu Jurgena Kloppa za narednu sezonu, a nema sumnje da spomenutog Portugalca očekuje žestoka konkurencija u napadu gdje će se za mjesto u prvoj ekipi boriti sa Salahom, Maneom, Firminom, Jotom i Diazom.

Izvor OVDJE

Liverpool je u ovoj sezoni osvojio engleski Liga kup i FA cup, a ostaje im još da odigraju finale Lige prvaka u Parizu protiv Real Madrida.

Klix.ba

Učitaj još novosti