20. 05. 2022 - 18:37
Đoković uoči Roland Garrosa: Zna se favorit, Tesla kroz...
907
Shares
Đoković uoči Roland Garrosa: Zna se favorit, Tesla kroz brojeve otkriva tajne svemira

Đoković uoči Roland Garrosa: Zna se favorit, Tesla kroz brojeve otkriva tajne svemira

20. 05. 2022 - 18:37
0
Shares

Ostala  su dva dana do početka drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Za Novaka Đokovića, koji je Australiju propustio zbog poznate drame s vakcinama, to će biti prvi takav turnir ove godine. Srpski teniser je branitelj naslova, ali sada ima vrlo težak zadatak.

U njegovoj polovici žrijeba nalaze se i Rafael Nadal i Carlos Alcaraz. S Nadalom bi se Đoković mogao sastati već u četvrtfinalu, dok bi Alcaraza za protivnika mogao imati u polufinalu. Govoreći o svom starom rivalu i jedinom igraču koji u historiji tenisa ima više Grand Slamova od njega rekao je:

"Pričamo o favoritu na zemlji, na Roland Garrosu, a tu je i Alcaraz koji je priča za sebe u posljednjih nekoliko mjeseci, jer je imao žestok napredak i u rezultatu, to je bio nevjerojatan skok. Osjećam se da sam tu da se borim za svaki Grand Slam, vjerujem u svoje umijeće da se borim za najprestižnije trofeje. Kao branitelj titule, mislim da to mogu napraviti ponovo, to će mi biti cilj. Prilično sam svjestan toga da puno igrača želi trofej, bitno je da budem pravi u pravo vrijeme."

Đoković ima 20, naspram Nadalovog 21 Grand Slam naslova, pa će u Parizu pokušati dostići Španca, ali svjestan je izazova koje zemljana podloga donosi: "Ova podloga je najzahtjevnija fizički, moraš odigrati udarac više. Potrebno je prilično dosta mentalne i fizičke snage, svi igrači znaju to i prilagođavaju se sezoni na zemlji:

"Gledaju svi igrati čim više, ne mogu pričati o ostalim igračima, ali za mene je potrebno nekoliko turnira da bih se pripremio za zemlju. Ove godine je to ponovo bio slučaj, osjećao sam da dostižem taj nivo, a dostigao sam to u Rimu. Perfektno vrijeme da se nađe forma, sedam dana pred Roland Garros."

Nedavno je Đoković došao do 369.  sedmice na vrhu ATP liste pa je tom prilikom na Instagramu podijelio sliku Nikole Tesle s tim istim brojem: "Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle, on je rekao da se otkrivaju neke tajne svemira kada se razumije tajna broja 369, nisam kompetentan, ali me to zanima. Pratili su me brojevi tokom karijere, neke stvari bilježim, naizgled slučajnosti, ali ne postoje slučajnosti."

 

Index.hr

Učitaj još novosti