20. 05. 2022 - 10:52
ZVUČNA IMENA NA KOŠEVU Emir Spahić i Vule Trivunović blizu...
907
Shares
ZVUČNA IMENA NA KOŠEVU Emir Spahić i Vule Trivunović blizu preuzimanja funkcija u FK Sarajevo

KLIX.BA SAZNAJE

ZVUČNA IMENA NA KOŠEVU Emir Spahić i Vule Trivunović blizu preuzimanja funkcija u FK Sarajevo

20. 05. 2022 - 10:52
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo iza sebe ima izuzetno neuspješnu sezonu u kojoj nisu uspjeli izboriti plasman u evropska takmičenja pa se čelnik Bordo tima Ismir Mirvić brzo mora okrenuti reorganizaciji, a kako saznaje portal Klix.ba, već je blizu dogovora s dva nova imena.

Sarajevo je ove sezone s klupe vodilo čak tri trenera. Goran Sablić je počeo sezonu, Aleksandar Vasoski je predvodio Bordo tim u drugoj polusezoni, dok je završnica pripala Dženanu Uščupliću. Međutim, odmah je bilo jasno da je Uščuplić samo privremeno rješenja pa se Mirvić dao u potragu za novim šefom struke. Obavljeni su razgovori s nekoliko kandidata, a kako prenosi Klix.ba, trenutno je klupi najbliži Vule Trivunović.

Nekadašnji štoper je karijeru završio upravo u Sarajevu za koji je igrao u dva navrata. Prvi put od 2005. do 2007. godine kada je otišao u Himki, a drugi put od 2014. godine do penzionisanja.

Posvetio se potom trenerskom poslu. Vodio je banjalučki BSK i Mrkonjić, a 2016. godine bio je u stručnom štabu Vlade Jagodića u Borcu. Kasnije je i preuzeo banjalučki klub, a potom je vodio Kozaru i GOŠK. Međutim, od ljeta 2020. godine je nezaposlen.

Mirvić razmišlja i o funkciji sportskog direktora, a ta pozicija će prema našim pisanjima Klixa, pripasti proslavljenom bh. reprezentativcu Emiru Spahiću. Bivši kapiten BiH je već dugo želja čelnika Sarajeva, a tokom proteklih dana obavio je nekoliko razgovora s Mirvićem. Spahić je bio i sinoć na utakmici finala Kupa BiH.

Nakon brojnih pregovora dvije strane su blizu dogovora i Spahić bi trebao postati prvi čovjek za sportska pitanja u klubu s Koševa. To je vijest koja će sigurno obradovati navijače Sarajeva zbog toga što očekuju da bi ime poput Spahića moglo donijeti dobre odluke na tako bitnoj funkciji u razvoju sportskog segmenta.

Za Spahića će to biti prvi angažman u sportskom sektoru nekog kluba nakon okončanja nogometne karijere 2017. godine pa će biti zanimljivo kako će se snaći u ovoj ulozi.

Inače, Sarajevo će do kraja ove, po njih, mučne sezone igrati protiv Slobode i Velež, a onda slijedi pauza i vrlo brzo pripreme za novu sezonu. Vremena nema mnogo, kao i za eventualno buduće greške prilikom izbora ljudi na bitnim funkcijama u jednom od najpopularnijih i najtrofejnijih bh. klubova.

Učitaj još novosti