20. 05. 2022 - 12:15
OČEKUJE NAS ISTINSKI SPEKTAKL: THW Kiel i Barcelona popunili...
907
Shares
OČEKUJE NAS ISTINSKI SPEKTAKL: THW Kiel i Barcelona popunili Final Four rukometne Lige prvaka

RUKOMET

OČEKUJE NAS ISTINSKI SPEKTAKL: THW Kiel i Barcelona popunili Final Four rukometne Lige prvaka

20. 05. 2022 - 12:15
0
Shares

Nakon Veszprema i Vive Kielcea, plasman na Final Four Lige prvaka koji će se održati u Kölnu 18. i 19. lipnja, izborili su i rukometaši THW Kiela i Barcelone. THW Kiel je nakon velike drame pobijedio PSG 33:32 nakon što je prvi susret završio 30:30, dok je Barcelona završni turnir izborila s dvije pobjede protiv Flensburga. U prvom susretu Katalonci su slavili 33:29, a u uzvratu pred svojim navijačima 27:24.

Kiel i PSG su odigrali sjajnu utakmicu, a odluka o putniku na završni turnir je pala u zadnjoj sekundi utakmice kada je sjajni Niklas Landin odbranio udarac Luca Steinsa. Da je Nizozemac zabio, susret bi završio 33:33 i pariški sastav bi zbog više postignutih golova u gostima izborio FF.

Duvnjak zaustavio akciju PSG-a u zadnjim sekundama
Kada je Kiel u zadnju minutu ušao s dva gola viška (33:31) činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno. No, Luka Karabatić je smanjio, a Kiel potom izgubio loptu u napadu. Nikola Karabatić je bacio u kontru za Mathieua Grebillea, ali je Domagoj Duvnjak zaustavio akciju i Francuzima je ostalo samo četiri sekunde za novi napad. Gosti su izveli akciju za Steinsa koji je pucao, no Landin je odbranio za pobjedu Kiela.

Njemački sastav su do pobjede predvodili Patrick Wiencek i Harald Reinkind s po šest golova, Miha Zarabec je dodao četiri gola, a Duvnjak dva. Kod PSG-a najefikasniji su bili Nedim Remili s osam i Kamil Syprzak sa šest golova.

Dima Mem i Youssef Ben Ali predvodil Barcu
U drugom susretu večeri Barcu su do pobjede predvodili Dika Mem sa šest, Youssef Ben Ali s pet i hrvatski rukometaš Luka Cindrić s četiri gola. Kod Flensburga su najefikasniji bili Hampus Wanne sa šest te Lasse Svan i Johannes Golla s po četiri gola.

Veszprem i Kielce dovršili posao još u srijedu
U srijedu su plasman na završni turnir izborili rukometaši mađarskog Veszprema i poljskog Vive Kielcea. Kielce je i u uzvratnom dvoboju nadigralo francuski Montpellier, nakon 31:28 iz prve utakmice u Francuskoj, u uzvratu je bilo sigurnih 30:22 za poljski sastav za koji je hrvatski reprezentativac Igor Karačić postigao tri gola. U redovima Montpelliera Marin Šego je sakupio sedam obrana, dok je igrao i specijalist za odbranu Veron Načinović.

Veszprem je izborio prolazak među najbolja četiri sastava usprkos porazu 37:35 od Aalborga u uzvratu u Danskoj jer je stigao s prednosti od 36:29 iz prvog dvoboja igranog u Mađarskoj. Manuel Štrlek je za mađarski sastav zabio četiri gola. Ždrijeb polufinalnih parova bit će 24. maja.

Učitaj još novosti