18. 05. 2022 - 23:46
Na današnji dan prije dvije decenije desila se najveća krađa u...
907
Shares
Na današnji dan prije dvije decenije desila se najveća krađa u historiji regionalnog sporta

Na današnji dan prije dvije decenije desila se najveća krađa u historiji regionalnog sporta

18. 05. 2022 - 23:46
0
Shares

Često gledamo dosta sumnjivih situacija, ponekad i skandaloznih odluka u regionalnom sportu, ali jedna odluka koja se desila na današnji dan prije 20 godina može se slobodno reći da je najvćea krađa u historiji sporta na ovim prostorima.

Prije dvije decenije rukoemtaši Metkovića odigrali su sjajnu sezonu u prvenstvu Hrvatske i bili ubjedljivi lider, međutim umjesto pehara i medalja za prvake, HRS je tada na iznenađnje ljubitelja rukomet ai sporta Metkovćanima oduzeo šest bodova i titula je završila u Zagrebu.

Objašnjenje za takvu odluku je bilo bizarno, a to je najbolje opisao poznati hrvatski sportski novinar Bernard Jurišić.

"Objašnjenje je bilo još nevjerojatnije od same odluke. *Navodno je u nekoj trening utakmici u Sloveniji u siječnju iza zatvorenih vrata Lacković zaigrao za Metković dok je čekao raskid sa Zagrebom. Iako nije postojao zapisnik s te utakmice, RK Zagreb je uspio pribaviti dvojicu svjedoka koji su rekli 'majke mi'. Što je bilo dovoljno da se Metkoviću otme pošteno osvojena titula prvaka u kojoj Lacković uopće nije sudjelovao", naveo je Jurišić.

Ova skandalozna odluka i danas danas se prepričava u rukometnim krugovima. RK Zagreb je najdominantniji sportski kolektiv na ovim prostorima, ali mrlja koja se desila 2002. godine pratit će ih zauvijek i mrlja s kojom se zaljubljenici u rukomet na ovim prostorima neće nikada pomiriti.

Učitaj još novosti