19. 05. 2022 - 21:56
Nesuđenu zvijezdu Uniteda danas je nemoguće prepoznati:...
907
Shares
Nesuđenu zvijezdu Uniteda danas je nemoguće prepoznati: Ozljeda me učinila boljim čovjekom

Nesuđenu zvijezdu Uniteda danas je nemoguće prepoznati: Ozljeda me učinila boljim čovjekom

19. 05. 2022 - 21:56
0
Shares

Nogometni entuzijasti vrlo dobro pamte ime Alan Smith. Nekadašnji igrač Leedsa, Manchester Uniteda i Newcastlea bio je poznat po dugom jeziku i neustrašivosti na terenu te je slovio za “zločestog dečka”.

Roy Keane je bio uvjeren da mu je on nasljednik u Manchester Unitedu. Sir Alex Ferguson je smatrao da će Smith postati prepoznatljivo lice ‘Crvenih vragovima‘.

Međutim, pad u karijeri ovog nogometaša počinje 2006. godine na susretu protiv Liverpoola. Pokušao je blokirati šut Johna Arnea Riisea i doživio težak prijelom noge.

Sir Alex Ferguson je ovu ozljedu opisao kao najgoru koju je vidio u svojoj karijeri, a i sam Smith je doživio pravi šok.

“Kada sam vidio da je noga na jednoj strani, a da moj zglob gleda prema Hong Kongu, znao sam da sam u ozbiljnoj gabuli“, kazao je Smith.

19-05smith-ferguson-1

Smith se nakon devet mjeseci vratio na travnjak. Nije to više bio onaj isti igrač, pa se dosta mučio u Manchester Unitedu, a kasnije i u Newcastleu gdje je proveo pet godina.

Kraj karijere proveo je u niželigašima MK Donsu i Notts Countyju, da bi se nakon završetka profesionalne karijere 2018. godine odlučio potpuno odvojiti od “engleskog ludila”.

Smith je novi život započeo u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo radi kao trener u školi nogometa u Orlandu i ide mu vrlo dobro.

“Ozljeda me učinila boljim čovjekom. Naučio sam da se karijera može završiti u bilo kojem trenutku. Meni je bilo jasno da više ne mogu igrati na razini kakvoj sam igrao. Trčao bih, a zglob bi me zabolio nakon nekoliko kilometara. No, prava je odluka da se završi kad više ne možeš“, kazao je Smith.

Alan Smith je najbolje dane karijere proveo u čuvenoj momčadi Leeds Uniteda s početka ovog stoljeća. Odigrao je 228 utakmica za ovaj klub i zabio je 56 golova.

Nakon toga je upisao 93 nastupa za Manchester United i jedan više za Newcastle, te 83 za MK Dons i 107 za Notts County.

Učitaj još novosti