19. 05. 2022 - 15:35
Ancelotti odabrao: Titula Lige prvaka ili Kylian Mbappe?
907
Shares
Ancelotti odabrao: Titula Lige prvaka ili Kylian Mbappe?

Ancelotti odabrao: Titula Lige prvaka ili Kylian Mbappe?

19. 05. 2022 - 15:35
0
Shares

Real Madrid je u finišu fudbalske sezone jedna od glavnih tema svjetskih medija. 

Kraljeve 28. maja u Parizu očekuje finale Lige prvaka protiv Liverpoola i borba za 14. naslov prvaka Evrope, a pored toga konstantno se piše i o potencijalnom prelasku Kyliana Mbappea u redove ovog kluba.

Zanimljivo pitanje na press konferenciji dobio je trener Los Blancosa, Carlo Ancelotti, a novinari su od njega tražili da izabere između osvajanja Lige prvaka i dovođenja Mbappea.

Nije talijanski stručnjak dugo razmišljao šta da odgovori.

"Ako me fanovi pitaju za Mbappea? Ne. Mislim da su svi naši navijači fokusirani na finale Lige prvaka. O Kylianu Mbappeu uopšte ne razmišljam. Naš jedini cilj je finale Lige prvaka. I prestanite", rekao je Ancelotti i dodao:

"Mbappe ili osvajanje trofeja Lige prvaka? Mislim da svi razmišljamo o osvajanju 14. Lige prvaka. Mbappeova konačna odluka? Gledajte, sada sam samo zabrinut za finale Lige prvaka".

Više ni pare nisu u pitanju: PSG Mbappeu nudi nevjerovatnu stvar samo kako bi ostao u klubu
Čini se da do produženja saradnje neće doći te da će sjajni Francuz pojačati Real Madrid, no PSG još uvijek ne odustaje i pokušava da nađe načine kako da ga zadrži u svojim redovima.

Nudio je novi prvak Francuske svom fudbaleru nemoralne finansijske ponude za ostanak, no kako ništa nije zainteresovalo Mbappea, pa čak ni uključivanja predsjednika države u sve, iz PSG-a su spremni otići korak dalje.

Naime, PSG je spreman Mbappeu ponuditi da bira narednog trenera PSG-a i igrače koje će ovaj tim na ljeto dovesti, samo kako bi ostao u klubu i ponovo pokušao osvojiti Ligu prvaka.

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 45 utakmica postigao 36 golova i saigračima podijelio 26 asistencija.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti