19. 05. 2022 - 15:01
Zenička policija proglasila finale Kupa BiH utakmicom visokog...
907
Shares
Zenička policija proglasila finale Kupa BiH utakmicom visokog rizika

Zenička policija proglasila finale Kupa BiH utakmicom visokog rizika

19. 05. 2022 - 15:01
0
Shares

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je proglasilo finale Kupa BiH između Sarajeva i Veleža koje se igra večeras u 19 sati na Bilinom Polju utakmicom visokog rizika.

Uprava policije MUP-a ZDK je formirala Štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na obezbjeđenju večerašnje utakmice.

"Imajući u vidu da je utakmica između ekipa FK Sarajevo i FK Velež procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je sačinila plan obezbjeđenja navedene utakmice, kojim su predviđene mjere i radnje koje će preduzimati policijski službenici ove Uprave policije kao i pripadnici uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Srednjobosanskog kantona sa posebnim akcentom na zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih lica koja će prisustvovati naznačenoj utakmici. Pored fizičkog obezbjeđenja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice", navode iz MUP-a ZDK.

Policijski službenici će poduzeti sve potrebno iz svoje nadležnosti kako bi se utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira kao i činjenje nezakonitih radnji i ugrožavanja sigurnosti svih prisutnih lica.

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice. Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje", navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a ZDK su napomenuli da je zakonom zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji...), te alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Također, prije, za vrijeme i nakon utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulicama Bulevar Kulina Bana i Bulevar Kralja Tvrtka I.

"Pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjedonosnim uslovima i jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija", poručili su iz MUP-a ZDK.

Učitaj još novosti