18. 05. 2022 - 15:54
PRONAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA- trenirao vaterpolo, nestao...
907
Shares
PRONAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA- trenirao vaterpolo, nestao prije 139 dana: Otac Nenad neutješan, prve informacije iz policije

PRONAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA- trenirao vaterpolo, nestao prije 139 dana: Otac Nenad neutješan, prve informacije iz policije

18. 05. 2022 - 15:54
0
Shares

"Informacija o Mateju je došla poslije pet mjeseci, poslie 139 dana... Čekali smo radosnu veijst, a došla je ona bolna, grozna... Istina se ne može promijeniti već prihvatiti."

Ovako u velikoj ispovesti za "Blic" govori Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića čije je, kako sve ukazuje, tijelo jutros pronađeno u Dunavu na Adi Huji. Tijelo nestalog Splićanina pronađeno je poslije pet mjeseci potrage. Sa velikom teskobom u glasu Nenad je izdvojio nekoliko minuta da porazgovara. Kaže, policija iz Srbije ga je jutros oko 10 sati kontaktirala i saopštila mu najtežu vijest.

- Poslali su mi poruku i rekli da su pronašli ijtelo i da odejća odgovara Mateju. Takođe, rekli su da se mora sačekati i DNK analiza kako bi se ustanovilo da li je to sigurno on, a ona ne može biti gotova odmah - kaže Nenad Periš.

Sa bolom u glasu, otac Mateja Periša kaže da je dugo ipak čekao radosnu vijest, da se uporno nadao da će Matej biti pronađen živ...

- Informacija je došla posle 139 dana. Došla je bolna vest, grozna... Iako je prošlo toliko vremena mi smo čekali da nam se saopšti srećna vijest - da je nađen Matej živ... Ali, istina je drugačija i moramo je prihvatiti - kaže nesrećni otac u ispovijesti za "Blic"..

Teško mu je jako, a bol je, kaže, neopisiva. Uprkos tome, ovaj divni čovjek, želio je da se zahvali svima.

- Zahvaljujem se svima na molitvi i brizi. Toliko je bilo iskrenog saosećanja tokom potrage, to nikad neću zaboraviti jer to mi je jako značilo. Hvala svakom ponaosob, svakom verniku, običnom, čovjeku, svešteniku, policiji, novinaru. Svima posebno hvala i svakoga grlim. To što su imali saosećanja, što su svi želeli da Matej bude pronađen. To nikada neću zaboraviti koliko god bol bila teška - kaže Nenad.

U njegovom životu više ništa neće biti isto. Kako dodaje, od danas je "započeta nova stranica".

- Idemo dalje, moramo pokazati da naša vjera nije samo trenutna. Udahnimo vazduh, pogledajmo u nebo i kažimo: “Bože, hvala”. Da, teško mi je, grozno mi je, nevjerovatno teško, ali moram da prihvatim i nastavim dalje - kaže on.

Nenad Periš je zamolio medije da razumiju njega i porodicu i da prihvate da porodica prolazi kroz težak i bolan trenutak, te da pruhvate privatnost porodice i ne uznemiravaju neko vrijeme.

- Da sačekaju malo i da se suzdrže - moli Periš i dodaje da će u narednim danima doći u Beograd.

- Moram da završim protokolarne stvari i doći ću što prije - zaključuje on.

Podsjetimo, "Blic" je jutros objavio da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno tjelo mlađeg muškarca koji odgovara opisu nestalog Mateja Periša. Kako smo saznali, na telu mladića pronađen je srebrni sat, tamna majica sa aplikacijom, farmerke i jedna bela patika, a u džepu mobilni telefon. Sve pronađeno odgovaralo je opisu stvari koje je u noći nestanka na sebi imao Matej Periš. Aplikacija na majici na tijelu identična je onoj koju je Periš kobne noći nosio. To što je mobilni telefon pronađen u džepu farmerki, još jedna je potvrda da je u pitanju on, jer je signal s njegovog telefona u kobnoj noći posljednji put lociran kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je mobilni bio kod njega kada se našao u vodi.

Naložena je obdukcija pronađenog tijela, DNK analize i toksikološki rezultati. Na prvi pogled na pronađenom tijelu nema tragova nasilja, ali obdukcija će pokazati na koji način i od čega je mladić preminuo.

Izvor:Blic

Učitaj još novosti