18. 05. 2022 - 15:55
Provozao Maserati po jednom od najpoznatijih spomenika Italije...
907
Shares
Provozao Maserati po jednom od najpoznatijih spomenika Italije i oštetio ga

OVO SE NE PAMTI

Provozao Maserati po jednom od najpoznatijih spomenika Italije i oštetio ga

18. 05. 2022 - 15:55
0
Shares

Italijanska policija uhapsila je 37-godišnjeg muškarca koji je vozio iznajmljeni Maserati Levante niz rimske kultne stepenice Trinita dei Monti, poznate kao "Španske stepenice".

Video sa nadzorne kamere snimile su crni Levante kako se spušta niz stepenice u ranim jutarnjim satima. 

Očito, vozač Maseratija nije baš razmišljao o svom bizarnom pothvatu jer su registarske pločice SUV-a bile potpuno vidljive, a lokalne vlasti su ga brzo uspjele pronaći preko kompanije za iznajmljivanje automobila koja se nalazi u Milanu.

Rimska policija je na Facebooku istakla da su uspjeli identificirati vozača SUV-a zahvaljujući pomoći kompanije za iznajmljivanje automobila.

On je uhapšen na aerodromu Milan Malpensa kada je pokušao vratiti automobil. Sky News javlja da je Maserati prouzročio lomove na 16. i 29. stepenice desnog stubišta te da su oni morali biti privremeno fiksirani kako bi se omogućilo daljnje korištenje pješaka.

Rimska služba za zaštitu baštine za javnost je saopćila da su neki od slomljenih dijelova ponovno pričvršćeni na stepenice, ali je dodalo da će biti potreban daljnji rad kako bi se ispravno obnovili.

Nakon incidenta otkriveni su "široko rasprostranjene ogrebotine i naslage na obje rampe druge razine, koje se mogu pripisati istom događaju". Čovjekove motivacije iza bizarne vratolomije ostaju nejasne.

Učitaj još novosti