18. 05. 2022 - 09:28
Feđa Dudić: Od tri povrijeđena igrača samo će jedan sigurno...
907
Shares
Feđa Dudić: Od tri povrijeđena igrača samo će jedan sigurno početi utakmicu protiv Sarajeva

HASKIĆ I PECO POD UPITNIKOM

Feđa Dudić: Od tri povrijeđena igrača samo će jedan sigurno početi utakmicu protiv Sarajeva

18. 05. 2022 - 09:28
0
Shares

Trener mostarskog Veleža Feđa Dudić bio je gost emisije Sunčano jutro na O Kanalu gdje je govorio o utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Istakao je da je veliki ulog za ovu utakmicu, te da smatra da je na Sarajevu malo veći pritisak u sutrašnjoj utakmici. 

- Sama ta euforija oko kupovine karata dovoljno govori koliko ovo znači navijačima. Što se tiče utakmica, ona je od velikog značaja, u poslijeratnom periodu možda i najvažnija, jedna ekipa će dobiti sve, druga neće ništa. Veliki je ulog, mi pokušavamo da se pripremamo u mirnom raspoloženju i da ne razmišljamo o važnosti utakmice i onda ne sumnjamo da će nas rezultat ispoštovati. Na Sarajevu je malo veći pritisak, svake godine su igrali Evropu, dolazak investitora i dovođenje velikih pojačanja tako da im je ovo neki spas sezone. Imamo još 90 minuta da popravimo sezonu i da učlnimo je kvalitetnom, rekao je Dudić, te zatim govorio o povrijeđenim fudbalerima. 

- Imali smo trojicu povrijeđenih igrača od kojih će Radovac sigurno biti spreman da nastupi u sutrašnjoj utakmici. Haskić i Peco - veliki su upitnici oko njihovih nastupa. Imamo manje od 48 sati do utakmice, probaćemo sve, Haskić i Peco su svjesni važnosti utakmice i ako bude postojala šansa od jedan posto, oni će igrati. Imamo trening večeras i sutra, pa ćemo vidjeti kakav ćemo sastav izvesti.

Dudić je mišljenja da su šanse podjednake u ovoj utakmici, te da bi veći motiv kojeg imaju fudbaleri Veleža mogao presuditi. 

- U posljednjih mjesec-dva neke pozitivne stvari su na našoj strani za razliku od Sarajeva koje je smijenilo trenera. Nismo mi u nekoj velikoj prednosti, Sarajevo tradicionalno izlazi u Evropu, imaju puno veći budžet od nas, reći da je neko favorit u ovoj utakmici je apsurdno. Šanse su 50/50, a opet nadam se da će naš motiv presuditi jer nismo poslije rata osvojili nijedan trofej od rata, Sarajevo jeste tako da se nadam da će naš motiv prevagnuti, dodao je trener Veleža koji je profesionalnu karijeru započeo upravo u timu sa stadiona Asim Ferhatović Hase. 

- Mi smo profesionalci, ja jesam prošao omladinsku školu Sarajeva, bio mi je životni san da zaigram u Bordo dresu, ali emocije ostavite po strani kada postanete profesionalac, tu gdje ste, taj klub je najbolji. Velež je klub za koji živim i za koji dajem maksimum. Sarajevo ima veliku tradiciju, sigurno je da će stadion biti ispunjen, nadam se da će se puno pričati o ovoj utakmici koja će biti pravi fudbalski spektakl.

Za kraj je Dudić govorio i o legendarnom Ivici Osimu koji je preminuo 1. maja u Grazu, te je istakao žal što mije mogao doći na sahranu. 

- Od Ivice Osima smo mogli svi da naučimo, kako u trenerskom poslu tako i od čovjeka. Žao mi je što nisam stigao na sahranu jer smo taj dan igrali utakmicu. Ko je pratio rad Ivice Osima sigurno je da je imao nešto da nauči i da će mu to koristiti da ostvari svoje ciljeve u životu.

Učitaj još novosti