18. 05. 2022 - 09:26
Željezničar dočekuje Borac, Široki protiv Cityja odrađuje prvi...
907
Shares
Željezničar dočekuje Borac, Široki protiv Cityja odrađuje prvi meč pred praznom Pecarom

PREMIJER LIGA BIH

Željezničar dočekuje Borac, Široki protiv Cityja odrađuje prvi meč pred praznom Pecarom

18. 05. 2022 - 09:26
0
Shares

Danas se u Sarajevu i Širokom Brijegu igraju dva zaostala duela 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar će u 18 sati na stadionu Grbavica dočekati Borac. Da je prije dva dana slavio protiv Radnika, Željezničar bi danas imao priliku "zaprijetiti" Borcu u borbi za Evropu, no to se nije desilo i Banjalučani su osigurali plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu naredne sezone.

Sigurno je da obje ekipe žele završiti na što boljem mjestu na tabeli, Borac može biti drugi, a Željo četvrti i nema sumnje da nas očekuje zanimljiv duel na Grbavici.

U istom terminu na Pecari će Široki Brijeg dočekati Tuzla City. Bit će to prvi od četiri meča suspenzije stadiona Pecara nakon incidenta za vikend u meču protiv Sarajeva.

Podsjetimo, navijači Širokog Brijega su pogodili u glavu Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca u finišu subotnjeg susreta, te je sudija Zoran Grbić poslao igrače u svlačionicu.

Nakon što su se, po mišljenju delegata i sudije, stekli uslovi za nastavak susreta, Grbić je pozvao igrače nazad na teren, a igrači Sarajeva su to odbili i susret nije nastavljen.

Zbog toga je Bordo timu dodijeljen poraz službenim rezultatom 3:0, a zbog nereda stadion Pecara je suspendovan na četiri utakmice. Također, oba kluba su dobila kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Kao i susret na Grbavici, rezultatski je sve riješeno - Tuzlaci će u Evropu, dok je Široki Brijeg siguran u sredini tabele. City može braniti drugo mjesto, dok se Široki do kraja sezone može popeti na tabeli za nekoliko mjesta.

Učitaj još novosti