18. 05. 2022 - 08:13
EDDIE, WHO? Newcastle na ljeto dovodi spektakularno trenersko ime?
907
Shares
EDDIE, WHO? Newcastle na ljeto dovodi spektakularno trenersko ime?

UPRKOS ODLIČNIM REZULTATIMA

EDDIE, WHO? Newcastle na ljeto dovodi spektakularno trenersko ime?

18. 05. 2022 - 08:13
0
Shares

Eddie Howe preuzeo je klupu Newcastlea krajem novembra, u trenucima dok su Svrake bile 19. momčad Premier lige. U debiju je izgubio od Arsenala 0:2 i pao na posljednje mjesto lige. U trećoj utakmici na klupi uspio je Newcastleu donijeti prvu pobjedu u sezoni, s 1:0 na St. James Parku pao je Burnley, no u idućih pet kola osvojio je samo jedan bod i činilo se da će Svrake, uprkos činjenici da ih je kupio saudijski konzorcij, iduće sezone igrati u Championshipu.

No, Saudijci su se solidno 'isprsili' za vrijeme zimske stanke, doveli su Brunu Guimaraesa, Chrisa Wooda i Kierana Trippiera, a nova pojačanja počela su donositi ploda od 21. kola. U idućih osam kola Newcatsle je upisao šest pobjeda i dva remija te je pobjegao zoni ispadanja. Ukupno je Howe od 10. marta, do 2:0 trijumfa nad Arsenalom u prekjučerašnjoj utakmici upisao 11 pobjeda u 17 kola. Howe je sa Svrakama osigurao ostanak, a od njega se očekuje da i iduće sezone povede Newcastle prema plasmanu u europska natjecanja, a možda i ugrozi bogate klubove s vrha premierligaške tablice.

Ili ipak ne?

Prema pisanju britanskog Expresa, ali i španske Marce, uprava Newcastlea radi punom parom ne bi li na ljeto dovela Josea Mourinha koji je prošlog ljeta preuzeo Romu, a pred njime je i finale inauguralne Konferencijske lige koje 25. maja igra protiv Feyenoorda u Tirani. Iako Portugalac nije dao do znanja da bi na ljeto mogao napustiti Romu, ako mu uprava Newcastlea omogući adekvatne uvjete za rad (čitajte stotine miliona eura na pojačanja), svašta je moguće, pa tako i povratak Special Onea u Premier ligu.

A Eddie Howe bi, unatoč odličnim rezultatima u ovoj sezoni, ubrzo mogao postati Eddie, who?

Učitaj još novosti