18. 05. 2022 - 08:06
PROPAST KAKVA SE NE PAMTI 'HRVATSKOG MESSIJA' Halilović...
907
Shares
PROPAST KAKVA SE NE PAMTI 'HRVATSKOG MESSIJA' Halilović prekrižen u Readingu, na ljeto je opet slobodan igrač!

DA LI ĆE KARIJERU POKUŠATI SPASITI POVRATKOM U HNL?

PROPAST KAKVA SE NE PAMTI 'HRVATSKOG MESSIJA' Halilović prekrižen u Readingu, na ljeto je opet slobodan igrač!

18. 05. 2022 - 08:06
0
Shares

O karijeri Alena Halilovića napisane su stotine, vjerovatno i hiljade tekstova. Njegov lik i djelo nije zanimljiv samo hrvatskim medijima, već i onim stranim, jer takav talent nije nešto što se viđa baš svaki dan. No, usprkos velikim očekivanjima i najavama, Halilović, barem zasad, nije uspio ispuniti sva očekivanja stavljena pred njega.

Nakon što se u ljeto 2020. godine razišao s Milanom, Halilović je kao slobodan igrač formu održavao trenirajući sa zaprešićkim Interom. Malo ga je dijelilo od potpisa za Rijeku, navodno je stisnuo ruku tadašnjem sportskom direktoru Ivanu Manceu, ali je isto tako zatražio dodatnih sedmicu-dvije kako bi pokušao pronaći još neki inozemni angažman. U novembru se pojavio Birmingham, a Halilović je smatrao kako je za njega bolje da ode u Championship nego u HNL. Nije novac bio presudan, već ambicija samog igrača, ali s vremenom se pokazalo kako u tom trenutku Halilović ipak nije dobro odabrao.

Sezonu 20./21. zaključio je sa 17 nastupa (10 startova, sedam ulazaka s klupe) i jednim pogotkom, da bi onda na ljeto kao slobodan igrač preselio u Reading. Ove sezone igrao je još manje, u 11 nastupa skupio je pogodak i dvije asistencije, a posljednji nastup za momčad koja je jedva izborila ostanak u Championshipu upisao je 3. januara ove godine. Zbog ozljede zadnje lože dugo je bio 'out', a budući da je po dolasku u Reading potpisao jednogodišnji ugovor, za očekivati je da se saradnja na kraju neće produžiti.

Engleski mediji navode kako je Halilović prekrižen te da će uskoro postati slobodan igrač. Dodaju kako su odavno poznati njegovi problemi glede discipline, ali i da je praktički nemoguće znati šta se sve događalo u svlačionici. Jer, Halilović je navodno zaliječio ozljedu te je već dulje od mjesec dana u punom treningu, ali uprkos svemu navedenom priliku u momčadi Readinga nije dobio.

Osim njega, još 13 igrača Readinga na kraju sezone ističe ugovor, a prema natpisima lokalnih medija, svega njih par bi (ako i toliko) moglo dobiti produženje. Halilović nije jedan od njih…

Samo po sebi nameće se pitanje je li sad vrijeme da se nekadašnji hrvatski reprezentativac vrati u HNL i u stilu Frana Brodića i Roberta Murića pokuša revitalizirati karijeru. S 25 godina sigurno ima još puno toga za dati na nogometnim terenima, ali je moguće da je nekome ko je ne tako davno nosio dres Barcelone, HSV-a i Milana teško prihvatiti da bi mu HNL, u ovoj fazi karijere, mogla biti idealna sredina.

Sad, ko ga je spreman dovesti, također je upitno. U Dinamu teško da ima mjesta, iako to ne treba otpisati, Osijek, dok je Bjelica u klubu, će na to teško pristati, dok mu Rijeka osim lijepog života na Kvarneru s finansijske strane može jako malo ponuditi. Hajduk bi mogla biti opcija, ali je upitno uklapa li se u klupski projekt i, baš kao što je to slučaj u Dinamu, ima li u klubu uopće mjesta za njega. Što se tiče drugih klubova iz HNL-a, teško je očekivati da će im se Halilović pridružiti. Lokomotiva bi mogla biti opcija, ali ako bi igrao Halilović, onda priliku ne bi dobio neki novi Kačavenda ili Stojković.

Njegova avantura na Otoku je, barem zasada, došla do svojeg konca. Reading mu je dao šansu, a Halilović istu nije iskoristio. HNL možda djeluje kao korak unazad, ali to ne mora biti slučaj, a ako Haliloviću treba ogledni primjerak, neka samo pogleda šta se dogodilo u slučaju Roberta Murića i toga kakav je igrač bio (i koliko je utakmica imao iza sebe) kad je došao u Rijeku, a kakav je sada.

Učitaj još novosti