16. 05. 2022 - 14:14
Ten Hag konačno prekinuo šutnju i otkrio kakva budućnost čeka...
907
Shares
Ten Hag konačno prekinuo šutnju i otkrio kakva budućnost čeka Cristiana Ronalda

Ten Hag konačno prekinuo šutnju i otkrio kakva budućnost čeka Cristiana Ronalda

16. 05. 2022 - 14:14
0
Shares

Erik ten Hag jučer se i zvanično oprostio od klupe Ajaxa, te će od naredne sezone voditi Manchester United.

Ten Hag je odlučio da prihvati poziv Manchester Uniteda i pred sobom će imati ogroman izazov. Od Nizozemca se očekuje da vrati Crvene đavole na sami vrh i jasno je da mu neće biti nimalo lako.

Prije nekoliko sedmica United je potvrdio da je Ten Hag novi trener ovog kluba i uskoro će biti predstavljen na Teatru snova.

On se jučer i zvanično oprostio od Ajaxa s kojim je prethodnih sezona napravio sjajne rezultate. Ipak, sada ide na dosta teži teren jer je jasno kakav pritisak nosi funkcija trenera u Manchester Unitedu.

Ten Hag je nakon jučerašnjeg meča Vitessea i Ajaxa konačno pričao po prvi put otvoreno o Manchester Unitedu, a naravno glavna tema bio je Cristian Ronaldo.

Mnogo se špekuliše da će Ronaldo nakon samo jedne sezone da napusti Old Trafford, ali je Ten Hag jasno dao do znanja da će računati na Portugalca naredne sezone jer je svima jasno o kakvom igraču se radi.

"Naravno da želim zadržati Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu. On je veoma važan igrač za ovaj klub. Ronaldo je gigant zbog svega što je napravio u karijeri i zbog toga što je i dalje toliko ambiciozan", rekao je Ten Hag.

Ronaldo je ove sezoen bio najbolji igrač Manchester Uniteda jer je na 39 mečeva u svim takmičenjima uspio postići 24 gola i upisati tri asistencije.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti