16. 05. 2022 - 13:17
Svi su nosili iste dresove na proslavi osim Lewandowskog: Zna...
907
Shares
Svi su nosili iste dresove na proslavi osim Lewandowskog: Zna se zašto je izabrao baš taj dres

Svi su nosili iste dresove na proslavi osim Lewandowskog: Zna se zašto je izabrao baš taj dres

16. 05. 2022 - 13:17
0
Shares

Fudbaleri Bayerna jučer su sa navijačima na Marienplatzu proslavili novu titulu prvaka Njemačke.

Bavarci su nastavili dominaciju u Bundesligi i ponovo su suvereno uspjeli da dođu do nove titule.

Igrači Bayerna su jučer na prepunom Marienplatzu tradicionalno s navijačima proslavili novi trofej, a u centru pažnje našao se poljski napadač Robert Lewandowski.

Mnogi smatraju da je Lewandowski za vikend odigrao posljednji meč u dresu Bayerna jer je i sam nakon utakmice poručio da želi da ide i da je vrijeme za novi izazov u njegovoj karijeri.

Jučer su svi igrači Bayerna bili u istim crvenim dresovima, a samo je Lewandowski nosio dres od prije nekoliko sezona zbog čega su to protumačili kao oproštaj od navijača ovog kluba.

To je bio dres s kojim je Lewandowski pozirao kada je potpisao za Bayern prije osam godina. Mnogima je bilo čudno zašto je izabrao baš taj dres, ali jasno je da je to bio njegov način da još jednom potvrdi da odlazi.


Lewandowski se najviše povezuje s transferom u Barcelonu i navijači ovog kluba su na nešto drugačiji način protumačili ovaj dres.

On je u istim bojama i dizajnu kao dres Barcelone, te su navijači katalonskog kluba poručili da je Lewandowski na taj način otkrio da ide baš u taj klub, ali jasno je da su to samo želje navijača Blaugrane.

Video OVDJE.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti