12. 05. 2022 - 10:42
JOŠ JEDAN OD TRANSFERA LJETA JE NADOMAK REALIZACIJE:...
907
Shares
JOŠ JEDAN OD TRANSFERA LJETA JE NADOMAK REALIZACIJE: Lewandowski je

NAVODNO JE BLIZU NOU CAMPA

JOŠ JEDAN OD TRANSFERA LJETA JE NADOMAK REALIZACIJE: Lewandowski je "prelomio", zna se u koji klub želi da ide, BOMBETINA

12. 05. 2022 - 10:42
0
Shares

Poljski napadač Robert Lewandowski ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti minhenski Bayern.

Lewandowski je već nekoliko sezona najbolji igrač Bayerna i igra zaista u životnoj formi, ali već neko vrijeme se špekuliše o tome da Poljak želi novi izazov u svojoj karijeri.

Ovaj 32-godišnji napadač je odbio ponudu Bayerna da produži svoj ugovor i odlučan je da već ovog ljeta napusti klub. Lewandowski ima ugovor do ljeta 2023. godine, te se nada da će ga Bayern prodati kako on ne bi otišao naredne godine kao slobodan igrač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Već neko vrijeme uveliko se priča o tome da Lewandowski želi da ide put Španije i navodno želja mu je da karijeru nastavi u dresu Barcelone koja je itekako zainteresovana za njega.

Kako piše Bild on je navodno poručio čelnicima Bayerna da nema namjeru da produži ugovor i da mu je jednostavno potreban novi izazov u karijeri jer smatra da je već dovoljno dugo vremena proveo u Minhenu.

Jutros je i katalonski Sport objavio daje Lewandowski već "prelomio" i krenuo u akciju, te da pokušava na sve načine uvjeriti čelnike Bayerna da ga prodaju ovog ljeta i izađu mu u susret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Sport navodi da je Lewandowski već sve dogovorio s Barcelonom i da će sada jedino pitanje biti cijena koju ća Bayern postaviti za njegov transfer. Navodno, Barca bi morala izdvojiti oko 35 miliona eura ukoliko želji dovesti Poljaka.

Učitaj još novosti