11. 05. 2022 - 12:53
Dvostruki olimpijski prvak: Ne sramim se što sam Rus, podrška...
907
Shares
Dvostruki olimpijski prvak: Ne sramim se što sam Rus, podrška Putinu

RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU

Dvostruki olimpijski prvak: Ne sramim se što sam Rus, podrška Putinu

11. 05. 2022 - 12:53
0
Shares

Jevgenija Rilova, dvostrukog olimpijskog prvaka u plivanju, nedavno je suspendirala Svjetska plivačka organizacija (FINA) iz svih natjecanja na devet mjeseci. Kažnjen je jer je u ožujku sudjelovao na mitingu organiziranom povodom godišnjice ruske aneksije Krima.

Rilov se povodom Dana pobjede nad fašizmom oglasio i dao podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. "U Drugom svjetskom ratu izgubili smo 52 milijuna ljudi, više nego svi ostali zajedno. Zbog toga trebamo pamtiti ovaj dan, dan koji simbolizira najveći gubitak koji je neka zemlja pretrpjela. Zato se ne sramim što sam Rus", poručio je Rilov.

"Ponosno vadim svoju putovnicu na putovanju, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsjednika, koji voli moju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama. Ne želim slaviti jer naši momci i sada umiru, ali pamtiti moramo i održati paradu."

Rilov je na posljednjim Igrama u Tokiju slavio na 100 i 200 metara leđno, a osvojio je srebro i u štafeti 4 x 200 m slobodno. 

Učitaj još novosti