11. 05. 2022 - 09:29
HOROR: Muk na tribinama kada se srušio Araujo i potez Iaga...
907
Shares
HOROR: Muk na tribinama kada se srušio Araujo i potez Iaga Aspasa o kojem će se pričati

PRIMERA

HOROR: Muk na tribinama kada se srušio Araujo i potez Iaga Aspasa o kojem će se pričati

11. 05. 2022 - 09:29
0
Shares

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima pobijedila Celtu Vigo s 3:1 u meču 36. kola La Lige i tako praktično osigurala drugo mjesto, a meč je nažalost obilježila povreda Ronalda Arauja.

Barca je slavila odličnom igrom u napadu, a ponovo je briljirao Ousmane Dembele koji je upisao dvije asistencije i bio je najbolji igrač utakmice. Dva gola zabio je Aubameyang, dok je jedan postigao Depay.

Međutim, u finišu meča nastao je muk na tribinama kada je Araujo ostao da leži na terenu. Araujo i Gavi su se sudarili glavama, a deblji kraj izvukao je na kraju štoper katalonskog kluba.

ara-epa

Araujo je pokušao odmah nastaviti meč i igrati, ali se srušio ubrzo nakon toga. Prvi koji mu je pritrčao u pomoć bio je kapiten gostujućeg tima Iago Aspas koji je shvatio odmah da nešto nije u redu.

Aspas je okrenuo Arauja na bok jer je vidio da je izgubio svijest i odmah je pozvao pomoć. Na teren je ušla i hitna pomoć i bilo je jasno da će Araujo odmah morati put bolnice.

Također, Aspas je jedini od igrača Celte koji je bio uz štopera Barcelone sve dok ga hitna nije odvezla jer je htio da se uvjeri da je s njim sve u redu. Ovaj potez Aspasa oduševio je navijače katalonskog kluba.

fsbhtfexiaao85m

Foto: Twitter

Kako je Barcelona sinoć potvrdila on je doživio potres mozga, ali na svu sreću nije ništa ozbiljnije. Ostao je na posmatranju u bolnici nekoliko sati i pušten je kući, a očekuje se da se uskoro vrati i na teren.

Učitaj još novosti