10. 05. 2022 - 18:22
TEKTONSKE PROMJENE NA NOU CAMPU: Radikalne odluke Xavija, čak...
907
Shares
TEKTONSKE PROMJENE NA NOU CAMPU: Radikalne odluke Xavija, čak desetorici je pokazao izlazna vrata!

PRIMERA

TEKTONSKE PROMJENE NA NOU CAMPU: Radikalne odluke Xavija, čak desetorici je pokazao izlazna vrata!

10. 05. 2022 - 18:22
0
Shares

Barcelona je osigurala nastup u Ligi prvaka naredne sezone, a upravo to je bio glavni cilj Kataloncima nakon očajnog starta sezone.

Xavi Hernandez ostaje na klupi, dobit će nekoliko pojačanja koja je i želio, ali izgleda da će biti i dosta odlazaka s "Nou Campa".

Tako je proteklih dana trenerski tim Barcelone već počeo praviti planove za sljedeću sezonu. Navodno je Xavi prekrižio čak 10 igrača.

Svi ti igrači koje je Xavi otpisao dobit će u narednim danima jasno saopštenje da se na njih ne računa tako da mogu na vrijeme da traže nove angažmane, no ono što uporno u zadnje vrijeme predstavlja probleme Barceloni su visoke plate igračima zbog čega ih je teško uvjeriti da odu ili je jednostavno drugim timovima teško preuzeti tolike obaveze prema tim igračima.

Popis igrača koji će napustiti klub na trajni transfer ili će samo otići na posudbu je podugačak. Uključuje Neta, Clementa Lengleta, Oscara Minguezu, Samuela Umtitija , Memphisa Depaya i Martina Braithwaitea i Miralema Pjanića.

Neke od ovih igrača kontaktirali su i drugi klubovi, ali do sada niko nije dobio službenu ponudu.

Mnogo je naznaka da će Barcu napustiti i Alex Balde i Riqui Puig, za koje postoje planovi da ih posude drugim ekipama. Adama Traore i Luuk de Jong, pak, vratit će se u svoje matične klubove nakon što im isteknu posudbe.

Također, neke igrači Barcelona je spremna prodati ako dođu odgovarajuće ponude, a tu su najistaknutiji Frenkie de Jong i Sergino Dest, dok je sve izvjesnije da će Aston Villa otkupiti ugovor Philippea Coutinha.

Učitaj još novosti